Başkan Savaş, yerel seçim startını verdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yerel seçimlerin hesabını yaparak Hatay’a hizmeti engellemeye çalışan bazı kişilerle birlikte, meclis grubundaki bazı siyasileri hedef alan açıklamalarıyla gündeme damga vurdu.

Seçim yatırımı yapanlara “Rakipleri benim, Hatay halkı değil”, büyükşehir meclis grubundaki Ak Partili üyelere de “Bir meclis kin besleyen yöneticilerle hizmet üretemez” diyerek gönderme yapan Başkan Savaş, “Makamın mührü Hatay Halkının elinde, istediği şahsı o koltuğa layıp görür” şeklindeki açıklamasıyla da yerel seçime kısa bir süre kala, adaylara şimdiden hodri meydan dedi.

“Hem hizmetlerle, hem de engellemelerle uğraşıyoruz”

Büyükşehir belediyesini vatandaşlara kötü göstermek isteyen art niyetli kişiler olduğunu belirten Başkan Savaş, “Bazı ilçelerimizde içmesuyu hatlarına sabotaj yapılıyor. Bayram süreçleri ile yazın en sıcak günlerinde, elektrik kablolarımızın kesilmesi, jeneratörlerimizin yakılması, su kaynaklarımıza yabancı madde atılarak tıkanmaya sebebiyet verilmesi gibi art niyetli olaylarla mücadele ediyoruz. Yani bir taraftan vatandaşa su temini için gereken her şeyi yapmaya çalışırken bir de bizi bu şekilde engellemeye çalışanlarla uğraşıyoruz. Bunu kimler yapıyorsa gerçekten bu ülkenin vatandaşı olamaz, hatta insan bile olamaz. Bu art niyetli olayları seçime dönük bir yatırım olarak yapıyorlarsa şunu iyi bilsinler ki aday olursam rakipleri benim, Hatay halkı değil. Benim vatandaşımı bu şekilde cezalandıramazsınız” dedi.

“Bu makamlarda kiracıyız”

Hatay Halkı’nın 2019 yerel seçimlerinde gerekeni yapacağını vurgulayan Başkan Lütfü Savaş, “Bizler bu makamlarda kiracıyız. Makamın mührü Hatay halkının elinde, istediği şahsı o koltuğa layık görür ve herkesin de bu seçime saygı duyması gerekir.  2014 yerel seçimlerinde Hatay halkı 11 ilçeyi bir partiye emanet etmiş, büyükşehri de başka bir parti yönetsin demiş. Halkın bu kararına saygı duymak yerine hazımsızlıkla hareket etmenin memlekete zarardan başka bir getirisi yok. Önümüzdeki yerel seçimde de Hatay halkı gereği neyse onu yapacak ve meclisteki aritmetikten kaynaklı makus talihini yenecek. Ben yaptığım hizmetleri anlatacağım, 11 ilçe belediye başkanı da parke döşemek dışında ne yaptıklarını anlatacak, tabi anlatacakları bir şey varsa…” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın