Okulla tanışan 5 bin 100 öğrenciye hediye

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelindeki tüm okullarda  ilkokul birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Pilot okul olarak belirlenen İskenderun Deniz Nakliyeciler İlkokulu’nda gerçekleşen dağıtım töreninde, öğrencilerin sevgi seliyle karşılaşan Başkan Seyfi Dingil, ilçe genelinde 5 bin 100 öğrenciye  içerisinde kalem, silgi, açacak, yazı defteri ve boyama kalemlerinden oluşan kırtasiye setini dağıtacaklarını söyledi.

İskenderun Deniz Nakliyeciler İlkokulu Müdürü Bekir Durur’un karşıladığı Başkan Seyfi Dingil’e okul ziyaretinde İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu da eşlik etti.

 

Eğitime öncelik

İskenderun Belediyesi olarak, geleceğimizin teminatı olan çocukların en iyi şekilde eğitilmesini amaçladıklarını dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Amacımız; çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesi. Çok başarılı öğrenciler yetiştirelim, çok büyük başarılara imza atalım istiyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden aldığımız rakamlara göre 5 bin 100 öğrencimiz birinci sınıfa başlamış bulunuyor. Bu rakamlara göre hazırlamış olduğumuz kırtasiye paketlerimizin dağıtımına sağolsunlar İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kemal Köseoğlu ve Deniz Nakliyeciler İlkokulu Müdürümüz Bekir Durur da eşlik etti. Bu gençler bizim geleceğimiz, iyi bir eğitim vermemiz gerekiyor ki geleceğimiz teminat altına alınsın. Türkiye artık eski Türkiye değil. Her şey günün şartlarına uygun bir şekilde, modern ve çağdaş bir eğitim ortamında gerçekleşiyor. Şimdi ki neslin de maşallahı var; ben inanıyorum ki yeni nesil gençlerimiz ile Türkiye’yi çok güzel günler bekliyor. Bizler de İskenderun Belediyesi olarak eğitime elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz Kemal Bey ile organize bir şekilde her zaman istişare halindeyiz. Eksikleri konusunda elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz, belediyecilik sadece asfalt ve kaldırım yapmaktan ibaret değil. Kentin eğitimi, kültürü, ekonomisi ve katma değeri bizim görevlerimiz arasında yer almakta. Bu anlamda yardımları için Milli eğitim camiası ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlar getirmesini dileyen İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ise, “Yeni eğitim öğretim yılına başladık. Belediye Başkanımız Seyfi Dingil sağolsun ne zaman arasak yardımlarını esirgemiyor. Eğitim öğretimin ilk gününde 5 bin küsur öğrenciye kırtasiye yardımı yaptığımız için mutluyuz ve İskenderun Belediye Başkanımız Seyfi dingil’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Bir cevap yazın