İlk ders zili çaldı

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı İskenderun’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunma töreninin ardından, Mithatpaşa İlkokulu’nda çalan ilk ders ziliyle başladı.

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla Atatürk Anıt Alanı’nda başlayan törenler, daha sonra Mithatpaşa İlkokulu’nda devam etti.

Mithatpaşa İlkokulu’nda düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“Ülke kalkınmasının temeli ilköğretimden geçer”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasının ardından İlköğretim Haftası’nın açılış konuşmasını İskenderun Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Şahin yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılına daha başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen Şahin, “Öğrencilerimizi özledik ve okulumuzu onlar için hazırladık. Ülke kalkınmasının temeli ilköğretimden geçer. Ülke olarak, milli eğitimde ne kadar yol alabilirsek, o kadar güçlü oluruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Tek bir şeye ihtiyacımız vardı; Çalışkan Olmak’ sözünde ifade ettiği gibi çalışkan olmalıyız. Bu öğrencilerimize dileyebileceğimiz en büyük temennimiz… Yeni eğitim öğretim yılımız ülkemizdeki tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Çok çalışmalıyız”

Yeni eğitim yılı açılış töreninde okul yönetimi, veli ve öğrencilere seslenen İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ise, “Yeni bir eğitim öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindedirler. Sevgili öğrenciler, okulunuzdaki bu ilk gün heyecanınızı bütün kalbimle paylaşıyorum. Bu heyecan ve coşkunuzu hayat boyu devam ettirmenizi ve paylaşmayı bilen, büyüklerine saygı gösteren, milli değerlerine sahip çıkan, çalışkan bireyler olarak yetişmenizi temenni ediyorum. Değerli öğretmenlerim; çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Dünya milletlerine baktığımızda büyük bir teknoloji yarışı içinde olduklarını görmekteyiz. Gelecekte önder olacak, dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu nedenle bu günden çok çalışarak çocuklarımıza kaliteli ve iyi bir eğitim vermek zorundayız” diye konuştu.

İlk ders yılı zili coşku ile çaldı

Yapılan konuşmaların ardından Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri, İlköğretim Haftası dolayısı okudukları şiirlerin ardından sergiledikleri dans gösterileriyle göz doldurdu.  Dördüncü sınıfların birinci sınıflara devir ettiği bayrak devir teslim töreninin ardından, derz zilini İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan tarafından çalınmasıyla, heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler okul bahçesinde uçurdukları balonlardan sonra sınıflarına geçti.

Bir cevap yazın