Yangında, risk altındaki evlere tahliye kararı

Soğukoluk Yaylası mevkisindeki ormanlık alanda, elektrik trafosunun patlaması sonucu kopan kabloların kıvılcımından çıkan yangında bazı yerleşim yerlerinin tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

7 helikopter, 4 uçak, 47 arazöz, 3 dozer, iki greyder, 10 teknik eleman ve 250 söndürme işçisiyle müdahale edilen yangın, Belen’in kırsal alandaki bazı mahallelerini de tehdit ediyor.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yangının kontrol altına alınması için ekiplerin havadan ve karadan çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğünü belirten Ketmen, “Yangının bölgedeki elektrik trafosunun patlaması sonucu kopan kabloların çıkardığı kıvılcımlardan kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Soğukoluk yaylasında bulunan risk altındaki hanelerdeki vatandaşlarımızın dumandan etkilenmemesi için jandarma aracılığıyla tahliye edilmesi talep edildi. Ayrıca yangın mahalline giden yollar tedbir amaçlı ve yangınla mücadele organizasyonunu engellememesi amacıyla ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.” ifadesini kullandı.
Ketmen, şu ana kadar can kaybı ve yaralanma olmadığını da sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın