Yangın söndürüldü.. Soğukoluk küle döndü!!!

Sabahın erken saatlerinde Soğukoluk Yaylası mevkisinde çıkan orman yangını, karadan ve havadan süren uzun soluklu mücadelenin ardından kontrol altına alındı.

7 helikopter, 4 uçak, 47 arazöz, 3 dozer, iki greyder, 10 teknik eleman ve 250 söndürme işçisinini yanısıra, mahalle sakinlerinin de söndürme çalışmalarına canla başla destek verdiği yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 45 hektarlık alan zarar gördü. Bölgede soğutma ve zarar tespit çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi de yangından etkilenen vatandaşlara ve yangına müdahale eden ekiplere çorba, su, ekmek ve ayran dağıtıyor.    

“Çok şükür can kaybı yok”

Yanan alanları havadan denetleyen Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, havadan ve karadan söndürme işlemi yapılan müdahaleye vatandaşların ve jandarma ekiplerinin de katkı sağladığını belirterek, “Allah’a çok şükür herhangi bir can kaybı yok. Kişilerin mallarına, evlerine herhangi bir zarar gelmemiş. Yangın şu anda kontrol altında, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yanan alan 30-45 hektarı geçmez diye düşünüyoruz ama tam net alan daha sonraki çalışmalarla ortaya çıkacak” dedi.

Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü ve yangının tekrar alevlenmesine karşı her türlü önlemi aldıklarını söyleyen Temur, “En küçük kıvılcım sönünceye kadar ekipler bölgede hazır bulunacak. Bu süre bazen bir gün, bazen 48 saat bazen de 3-4 gün sürer. Bizim burada ekiplerimiz sürekli dinlenerek tüm ateşi söndürecekler. Yangının etrafında sorumlu arkadaşlarımız olacak. Onlar, yangın tam sönene kadar görev yerini terk etmeyecekler” diye konuştu.

Temur, yangının çıkış sebebinin elektrik trafosunun patlaması sonucu kopan kablolardan kaynaklandığı yönünde bilgi olsa da kesin sebebinin jandarma ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda ortaya çıkacağını söyledi.

 

 

Bir cevap yazın