Er meydanında dostluk kazandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş anısına düzenlenen Aba Güreşi Şampiyonası’nda başpehlivan Mahmut Şençayırcı oldu.

Yayladağı Dervent Mersahı’nda Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Yayladağı Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Ceylan, MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal, Aba Güreşleri Hatay İl Temsilcisi Bekir Şençayırcı, Yayladağı eski Belediye Başkanları Adnan Dağıstanlı’nın katıldığı şampiyona kıyasıya çekişmenin yanında, renkli anlara da sahne oldu.

Başbuğ Alparslan Türkeş Aba Güreşleri Festivali’ni gelenekselleştireceklerini söyleyen MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Seçimlerden önce Yayladağı’nda bir defaya mahsus bu organizasyonu yapma sözü verdik ve şükürler olsun ki bugün bu vermiş olduğumuz sözü yerine getirdik. Bu memleketin bir evladı olarak, bu kardeşinizde bu can durduğu sürece bundan sonra Allah bize güç verirse Yayladağı’nda her yıl Ağustos ya da Eylül ayında merhum Başbuğ Alparslan Türkeş anısına bu organizasyonu tertiplemek istiyoruz” dedi.

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu da yaptığı konuşmada Başbuğ Alparslan Türkeşy’i rahmetle anarak, “Başbuğ Alparslan Türkeş demek, Yayladağı’nda gençler demektir. Irak’ta, Suriye’de, Doğu Türkistan’da yaşayan Türkmenler, Balkanlar’da ben Türküm diye haykıran insanlar demektir. Bu devlet için gerekirse canımızı seve seve veririz diyen milyonlarca Müslüman Türk demektir. Yaşasın Büyük Türk Milleti. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ile MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın da  abalarını giyerek güreş yaptığı festivalde, gerçekleşen müsabakaların ardından başpehlivan Mahmut Şençayırcı ödülünü Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan’dan, ikinci olan Enes Kargı MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan aldı. Üçüncü olan Murat Uruğ ise ödülünü MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal ve Recep Tuncay’dan aldı.

Bir cevap yazın