İskenderun’a Afrika’nın selamını ulaştırdı

‘Kusti’ adlı bisikletiyle ‘Afrika’dan Selam’ adlı projesiyle Türkiye turuna çıkan Senegalli Mustafa Ndiaye 67 gündür sürdürdüğü şehir turuna İskenderun ile devam etti. 23’üncü şehir olarak uğradığı İskenderun’da sahil şeridinde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan ve merak edilen soruları cevaplayan Ndiaye, amacının insanların kafasındaki Afrika imajını değiştirmek olduğunu söyledi.

7 yıldır İstanbul’da yaşayan ve Orhantepe Mahallesi’ndeki Kahramanlar Cami cemaatinin kendisine aldığı bisikletle İstanbul’dan yola çıkan Ndiaye, bisikletini sürerken insanların kendisini durdurmasına çok şaşırdığını belirtirken, her insanın kendisi için özel olduğunu ve gösterilen ilginin kendisinde önemli bir yer oluşturduğunu ifade etti.

Yolculuktaki en büyük amacının insanların medyadan Afrika hakkında öğrendiği yanlış bilgileri değiştirmek olduğunu ifade eden Senegalli Mustafa Ndiaye, “Türkiye’nin bütün bölgeleriyle kaynaşmak onlara Afrika’yı anlatmak. Onların Afrika’ya olan bakış açısını yanlışsa onu düzeltmek ve buradaki insanlara da bizim memleketimizi elimden geldiğince tanıtmak. Genel olarak Türk insanının farklılıklarıyla zenginlikleriyle tanıdım, bu yüzden çok mutluyum. Üniversite öğrencisi olduğum için okulların açılımıyla birlikte İstanbul’da olmayı planlıyorum” dedi.

Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Ndiaye, yolunun uzun olduğunu belirterek Adana’ya doğru yola çıktı.

Bir cevap yazın