Barış ve kardeşlik türküleri ABD’de yankılanacak

Üç semavi din ve 6 farklı mezhebe mensup farklı mesleklerden kişilerin seslendirdiği şarkı ve ilahilerle tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veren Antakya Medeniyetler Korosu, 29 Eylül’de ABD’nin başkenti Washington’da konser verecek. Antakya Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı ve Koro şefi Yılmaz Özfırat eşliğinde Washington’daki Türk festivali için provalarını sürdüren Koro üyeleri, muhteşem bir konsere daha imza atmanın yanında ABD’ye bir arada yaşama kültürünün örneğini göstermeye hazırlanıyor.

“Bir arada kardeşçe yaşayabiliriz”

Geçen yıl Kudüs’te bir konser verdiklerini ve orada hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin bir araya gelmesine vesile olduklarını belirterek, bu yıl da ABD’de herkesin Türkiye’deki gibi bir arada yaşayabildiğini, herkesin kendi dinini, ilahisini, türküsünü özgürce söyleyebildiği mesajını vermek için yola çıktıklarını aktaran Özfırat, “Bünyesinde, rahipleri, rahibeleri, imamları, papazları, doktorları, öğretmenleri, avukatları, manifaturacıları yani halktan kişileri barındıran koromuz, insanlara bir arada yaşama kültürünü gösterirken aynı zamanda ülkemizdeki huzur ve barış ortamını da insanlara örnek olarak sunmaya devam edecektir” mesajı verdi.

Çocuk diliyle BARIŞ diyecekler

Antakya Medeniyetler Korosu bünyesinde Suriyeli çocuklardan oluşturulan Savaş Mağduru Çocuklar Korosunun da bu yılda farklı yerlerde konser vereceğini belirten Yılmaz Özfırat, “Bu yıl, koronun içine Türk çocuklarımızı da alıp bir kardeş korosu haline dönüştürüp bu şekilde konserler vermeye devam edeceğiz. Koronun ayrıca Türkiye’deki kamplarda konser verip, orada Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca şarkılar söylemelerini istiyoruz. Öte yandan, Suriyelilerden oluşan çocuklarımızın yer aldığı koronun alt yapısını oluşturur oluşturmaz, Brüksel’de Avrupa Birliği parlamentosunda bir konser verip, onların çocuk diliyle dünyaya bu savaşın durması için söyleyecekleri ilahileri duyurmak istiyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın