3 ve 4’ncü sınıf öğrencilerine takviye ders

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin de Türkçe ve Matematik dersinden takviye kursu alabilmesi için düzenleme yaptı. Bakanlığın düzenleme ile ilgili kararnamesi şöyle:
“İlkokul 4. veya 3. sınıfında bulunmakla birlikte, Türkçe ve Matematik derslerinden Bakanlıkça belirlenen asgari kazanından edinememiş olduğu tespit edilen öğrencilerden 4. sınıfta bulunanlar için, bu alt bendin yayımı tarihinden itibaren 2018 – 2019 ders yılı süresince, 3. sınıfta bulunanlar için ise bu alt bendin yayımı tarihinden itibaren bu dersler için her öğretim yılında toplam 160 saati geçmemek ve 10 öğrenciye kadar bir öğretmenin görevlendirilmesi kaydıyla yapılacak eğitimler yapılacak.”


Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe göre, ilkokul 3. sınıf öğrencilerinden Türkçe ve Matematik derslerinden MEB tarafından belirlenen kazanımları edinememiş öğrenciler için ders yılında 160 saatten fazla olmamak üzere kurs açılabilecek.

Bir cevap yazın