Karaağaçspor yönetiminden Nazım Culha’ya sert açıklama!

Uzun süredir Karaağaçspor Yönetim Kurulu ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha arasında yaşanan sıkıntı günyüzüne çıktı. Arsuz Belediyesi’nden destek alamadıklarını açıklayan Karaağaçspor Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Culha’yla adeta ipleri kopardı. Kulübün yalnız bırakıldığını ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın takıma duyarsız kaldığını dile getiren işte o açıklama…

“Saygıdeğer Arsuz ve Karaağaç Halkı; Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın kulübümüz Karaağaçspor’a bakış açısı ve tavrının üzücü bir boyuta ulaşması nedeniyle bu açıklamaya lüzum görülmüştür.

Bugüne kadar Karaağaçspor’un amatör kümenden bir üst lig olan süper amatöre ve yarı profesyonel lig olan BAL ligine yükselmesinde maddi ve manevi emeği olan kulüp başkanı sayın Nevzat İnan ve değerli yönetim kurulu üyeleri dışında Arsuz Belediyesi’nin tek bir yardımı ve desteği olmadığının bilinmesini isteriz. Bildiğiniz üzere Karaağaçspor, tüm yaş gruplarında 800’e yakın sporcu sayısıyla bölgenin en büyük ve yıldız futbolcu yetiştiren spor kulübü olarak hizmet vermektedir. Bugüne kadar onlarca yıldız futbolcuyu profesyonel kulüplere, futbol dünyasına kazandıran Karaağaçspor, Hatay’ın ve özelinde Arsuz’un tanıtımında üstlendiği misyonun ve sorumluluğunun farkında emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

Takdir edersiniz ki; spor dalları arasında futbol oldukça maliyetli, emek ve sorumluluk isteyen önemli bir daldır. Küçük yaşlarda keşfedilen bir futbolcunun yetişmesi ise yıllar sürmektedir. Belediye Başkanı Nazım Culha’nın deyimiyle; “Yıldız futbolcu tarlası” olan Karaağaçspor, tüm yaş gruplarında başarıdan başarıya koşarken, sadece yönetim kurulu üyelerinin fedakârlıklarıyla bugünlere gelmiştir.

Lakin, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın kulübümüze yaklaşımı, bakış açısı oldukça üzücü bir seviyeye ulaşmakla birlikte, kulübün finanse edilmesi, desteklenmesi hususundaki tüm rica ve taleplerimiz sonuçsuz kalmış verilen hiçbir söz yerine gelmemiş ve iki yıldır ”Sabredin olacak”, ”Bekleyin halledeceğiz, yardımcı olacağız” sözleri sabretmemizi sağlasa da sonucu hüsran olmuş hiçbir söz yerine gelmemiştir.

Bölgenin en büyük spor kulübünün maddi sıkıntılarını, kendi içinde gidermesi açısından ve bir gelir elde edebilmek adına Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait sosyal tesislerden birinin tahsisi talebimiz de ‘alay edercesine’ Başkan Nazım Culha ve Karaağaçlı Başkan Yardımcısı Sedat Deveci tarafından engellenmiştir!

Buna rağmen belediyeden tekrar ricacı olmuş, kulübe maddi gelir sağlaması açısından Arsuz Belediyesi’ne ait farklı sosyal tesislere talip olduğumuzda, tesislerin ihale ile verileceğini tarafımıza ileten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sosyal tesisleri ihalesiz bir şekilde yakınlarına peşkeş çekerek bizleri şaşırtmış, kamuoyunu yanıltmış ve de şahsına duyulan güveni de zedelemiştir.

Karaağaçspor’un tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli olan finansın, sosyal tesis ve benzeri ticari faaliyet üzerinden sağlanması talebimizin reddedilmesi 800’e yakın sporcumuz ve aileleri başta olmak üzere, yönetim kurulumuz ve taraftarlarımızı büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Karaağaçspor’un grubunda bulunan İskenderunspor ve Kırıkhanspor’a iki takımın belediye başkanları Seyfi Dingil ve Ayhan Yavuz sıkıca sarılıp sahip çıkmış iken, milyonlarca para ile transfer, ulaşım, konaklama ve personel giderlerini İskenderun ve Kırıkhan Belediyeleri karşılıyor iken; Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın Karaağaç spora destek olmayıp yalnız bırakmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Karaağaçspor’un üst liglere çıkmaması ve başarılı olmasını istemediği anlaşılan Arsuz Belediye Başkanı Sayın Nazım Culha, Kulüp Başkanımız Sayın Nevzat İnan’a bizzat “Sporu sevmiyorum, olumlu bakmıyorum” diyerek de tüm sporseverleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bu minvalde; Karaağaçspor’u her ziyaretinde ve kalabalık toplantılarda yaptığı konuşmasında ‘Bölgenin gurur kaynağı bir yıldız futbolcu tarlasıdır, bu kulübe sonuna kadar desteğim olacaktır’ şeklinde ‘çelişkili’ söyleminin karşılığı olan tavır ve adımların samimiyetle atılması konusunda Arsuz Belediye Başkanımız Sayın Nazım Culha’yı gereğini yapmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla…”

Karaağaçspor Yönetim Kurulu
Nevzat İnan
Selim Köybaşı
Emir Aracı
İsa Kays Berkyürek
Recep Mercan
Haşim İnan
Doğan Çam
Yılmaz Çoban
Fehim Aşkar
Hasan Tümkaya
Mithat Deveci
Züher Ekenel
Ozan Yılmaz
Murat Arslan
Mehmet Ali Çapar

Bir cevap yazın