Arsuz’da festival zamanı

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın girişimi ve Arsuz Belediyesi’nin desteğiyle geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali(ARSUZFEST)’nin ikincisi 6-9 Eylül Tarihleri arasında gerçekleşecek.  Arsuz Belediyesi işbirliğiyle geleneksel hale getirilen ve doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, serbest ve tüplü dalış, drone, atletizm, bisiklet turları, yelken, kampçılık, off-road, motokros, asfalt motorları, olta-balık ve su sporları ile hem adrenalin, hem de macera tutkunlarını buluşturacak olan festivalle ilgili tanıtım toplantısı düzenleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Festivalle, bölgenin olduğu gibi Türkiye’nin incisi, gözbebeği, adeta saklı bir cennet olduğunu düşündüğümüz, bir taraftan deniz turizmiyle, bir tarafta doğa sporlarının merkezi olmasıyla Arsuzumuzu en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.

“12 farklı branşta heyecan dolu anlar yaşatacağız”

Arsuz Belediye Başkanı, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile beraber Besime Mare’de düzenlediği toplantıda, festivalin 6-9 Eylül Tarihleri arasında Arsuz Gözcüler Sahili Festival Alanı’nda gerçekleştirileceğini ifade eden Kaymakam Sarı, hedeflerinin Arsuz’un ulusal ve uluslar arası boyutta doğa ve turizm kenti olarak tanıtımına katkı ağlamak olduğunu söyledi.

2017 yılında düzenlenen ArsuzFest’in katılımcıların yoğun talebi dolayısı ile her yıl düzenlenmek suretiyle geleneksel hale getirildiğini belirten Kaymakam Sarı, “Doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tüplü ve serbest dalış, off-road gösterileri, motokros gösterileri, yelken, yoga, fotoğrafçılık, vosvos ve su sporları, bisiklet turu, yakala ve bırak gibi 12 farklı branşta heyecan dolu anlar yaşatmaya hazırlanan Arsuzfest 4 gün 3 gece boyunca Arsuz halkının yanı sıra tüm Türkiye’den gelen katılımcılara müthiş bir doğa ortamında kamp imkânı sunacak. Festivalimize katılan sporseverler, sporun önemini sporcunun gücüyle birleştirerek Arsuz’un doğa harikası yamaçlarından süzülecek, huzurlu denizinde dalış yapabilecek, birbirinden güzel güzergâhlarda yürüyüşün tadına varırken bir yandan da eşsiz manzaraları kameralarına kaydedebilecek. Gündüz spor etkinliklerimizi, akşam eğlencelerimiz taçlandıracak. Birbirinden değerli sanatçılar, müzik grupları, dans gösterileri ve heyecanlı sunumlar ile gecenin ilerleyen saatlerinde ateş eşliğinde after party, festivaller şehri Arsuz’u isminin hakkını vererek hafızalarınıza kazıyacak” diye konuştu.

“Güçlü sponsorlarla güçlü bir festival yaratacağız”

Düzenlenecek olan festivale sponsor olan kuruluşları da açıklayan Kaymakam Sarı, “Kültür Bakanlığı, Arsuz Kaymakamlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz Belediyesi, İskenderun Belediyesi, İskenderun Deniz Ticaret Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Bilfen Okulları ve Yükseliş Okulları ana sponsorlarımız arasında yer alırken, Arsuz Gençlik Derneği, Arsuz İşadamları Derneği, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği, İsos Otel, İska Kauçuk ise sponsorlarımız arasındaki yerini aldı. Sem Usta, Kıyıpark, Hatay Barosu Kültür Sanat komisyonu, Ela Luxury Otel ve Lion King Otelde festivalimize katkıda bulunan kurumlarımız oldu. Arsuz2un tanıtımına katkı sunan herkese huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.

 

 

Bir cevap yazın