Hatay, Zafer coşkusunda buluştu

Hatay Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata ev sahipliğinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü resepsiyonu ilin bütün dinamiklerini bir araya getirdi.

Hatay Valiliği bahçesinde düzenlenen resepsiyona Hatay Milletvekilleri, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İlçe Belediye Başkanları, işadamları, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, askerî ve mülkî erkân, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda davetli  katıldı.

Hatay Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata’nın konukları kapıda karşıladığı törene katılanlar ellerindeki Türk Bayrakları ile Zafer BayramI coşkusunu had safhaya taşırken, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Aziz şehitleri de minnetle andı.

Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkışıyla başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesinin 30 Ağustos 1922 yılında Baş Komutanlık Meydan Muharebesi neticesinde Yunanlıların İzmir’de denize dökülmesi ile son bulduğunu hatırlatan Vali Ata, ‘’Bu süreçte Türk halkı yokluk ve sefalet içinde birçok cephede Mustafa Kemal’in önderliğinde kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle savaşarak yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmış ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri bu verilen mücadele sonrasında atılmıştır. Bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyorsak, göklerde Ay Yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor, minarelerde ezanlar okunuyorsa bunu başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere onunla beraber bu vatan için çalışan silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Nasıl ki o dönemlerde vatanımız üzerinde kirli emelleri olanlar varsa şimdi de ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen hainler var.  Unutulmamalıdır ki; Türk milleti tarih boyunca hiçbir dönemde devletsiz kalmamış, hiçbir dönemde istiklal ve hürriyetinden taviz vermemiştir. Nasıl ki geçmiş yıllarda kanla canla bu yurdu kurtardıysak bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla yurdumuzu sonsuza kadar yaşatmak için mücadele edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın’’ dedi.

Hatay’da farklı dinde ve kültürde vatandaşların barış ve huzur içinde yaşadığını belirten Vali Ata, Hatay’daki sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve dini inanç önderlerinin birbirine karşı saygısı, yaklaşımı ve hoşgörüsünün hem ülkeye, hem de dünyada örnek olması gerektiğine dikkat çekti. Hatay’da yaşayan tüm vatandaşlara engin hoşgörülerinden dolayı teşekkür eden Vali Ata, “İnanıyorum ki bu yaklaşım devam ettiği müddetçe gerek Hatay’ımızda gerekse ülkemizde huzurumuzu kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir. Biz eğer birlik olursak Hatay’da olduğu gibi ülkemizde de birlik ve beraberlik içinde hareket edersek dışarıdan gelecek tehditlere karşı ülkemizi yurdumuzu savunmada hiçbir sorun yaşayamayız’’ şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın