Büyük Zafer’e buruk kutlama

Türk Milleti’nin kıvançta ve tasada, bölünmez bir bütün halinde, milli şuur ve ülkü etrafında birleşmiş olmasının sevinç ve heyecanını yaşadığı 30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ıncı yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Destanlar yazdıran 30 Ağustos Zafer Bayramında cadde ve sokakların boş kalması ve bayrama katılımın yok denecek kadar az olması, 30 Ağustos sevincinin buruk yaşanmasına neden oldu.

İskenderun Kaymakamlığı’nda Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in tebrikleri kabul etmesinin ardından törenler Atatürk Anıt Alanı’ndaki törenlerle devam etti.

Törenlere, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 30 Ağustos coşkusu, daha sonra İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atanın huzuruna sunulması ve tören geçidi ile devam etti.

Boş caddeler yürek burktu

Az bir katılımla gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in törene katılan askeri birliği ve halkın bayramını kutladı.

Şiirlerin okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinden Topçu Binbaşı Tamer Karayay, “Bugün Yüce Türk Milletinin bekasına ve vatanına kast edenlere karşı kesin ve parlak bir zafer kazanan Türk Ordusu şan ve şeref dolu tarihinden aldığı kudret ve cesareti ile tarih yazdığı gündür. Aziz milletimizin yokluklara rağmen, sahip olduğu tüm imkânları seferber ederek donattığı ve kendi evlatları ile kurduğu ordumuz ebedi başkomutanımı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emrinde vatanın savunması ve milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş mücadelesi vermiş ve muzaffer olmuştur. 96 yıl önce kazanılan bu büyük zafer Türk ulusunun ve esaret altında yaşayan ulusların zaferi olmuştur. Başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığı elde ederek Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında kanları ve canları pahasına mücadele eden kahraman gazilerimizi ulusça ve minnetçe saygı ile anıyoruz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından, bayram kutlamaları halk oyunları gösteri ve tören geçidi ile son buldu.

 

 

 

 

Bir cevap yazın