Radar mevkiinde 30 hektarlık alan küle döndü

Antakya’ya bağlı Kisecik Mahallesi Radar mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen ve 30 hektarlık alanda etkili olan yangına 4 helikopter, 2 uçak, 36 arazöz, 16 su tankı, 10 ilk müdahale aracı, 6 pikap, 8 dozer, 4 iş makinesi, 10 yangın söndürme ekibi ve 300 işçi ile müdahale edildi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, alınan orman yangını ihbarı üzerine ekiplerin olay yerine hızla intikal ederek çalışmalara  zaman kaybetmeden başladıklarını belirtirken, yangının bölgede çobanların veya kaçak avcıların yaktığı ateşten çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını ifade etti.

Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen yangının 30 hektarlık alan zarar görürken, yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Ekiplere teşekkür

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Kisecik Köyü radar bölgesinde çıkan yangına Orman Müdürlüğü ekiplerinin Karaksı Göleti’nden aldıkları su ile havadan müdahale ettiklerini belirterek, yangının kısa sürede söndürülmesinde yoğun çaba gösteren itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

 

https://www.facebook.com/LutfuSavas/videos/295739594345030/

Bir cevap yazın