Hatayspor, seyircilerini ‘3’ puanla selamladı

Stat: Antakya Atatürk

Hakemler: Kadir Sağlam, Baran Eraslan, Sezgin Çınar

Hatayspor: Akın Alkan, Yusuf Abdioğlu, Sadi Karduman, Mesut Çaytemel, Kubilay Sönmez, Yılmaz Özeren, Wellington (Dk.88 Buğra Temel), Selim Ilgaz (Dk.80 Hamza Gür), Caner Hüseyin Bağ (Dk.68 Dmytro), Murat Paluli, Sinan Kurumuş

Kardemir Karabükspor: Ferhat Yılmaz, Ahmet Karadayı, Berkay Yılmaz, Abdullah Sezgin, Can Sıkılmaz, Emre Eser (Dk.46 Arif Bostancı), Fatih Kızılay (Dk. 55 Melih Arslan), Yusuf Akbulut, Batuhan Kurt, Cihan Aydın (Dk.46 Fatih Tultak), Berk Kervankıran

Goller: Dk. 6 Selim Ilgaz, Dk. 14 Mesut Çaytemel (Penaltıdan), Dk. 50 Yılmaz Özeren (Hatayspor), Dk. 20 Yusuf Akbulut (Penaltıdan) (Kardemir Karabükspor)

Sarı kartlar: Dk.13 Berkay Yılmaz, Dk. 80 Can Sıkılmaz, Dk. 85 Arif Bostancı (Kardemir Karabükspor),

İlk yarıda nefes nefese mücadele
Spor Toto 1. Lig’de 2’inci hafta maçında Hatayspor, Kardemir Karabükspor’u 3-1 mağlup etti.
Hatayspor 6’ıncı dakikada Selim Ilgaz’la 1-0’ı buldu. 14’üncü dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Mesut Çaytemel Hatayspor’un skoru 2-0’a getirmesini sağladı. Karabükspor, 20’inci dakikada penaltıdan Yusuf Akbulut’la farkı 1’e indirdi ve ilk yarının skorunu belirledi.

Gol atmakta gecikmediler
İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Hatayspor oldu. Mutlak galibiyet arzusuyla ataklarını sürdüren Hatayspor, rakip kaleyi abluka altına aldı. Gol arayışlarını sürdüren Hatayspor, 50’inci dakikada Yılmaz Özeren’le skoru 3-1’e getirdi. Bu golden sonra her iki takımın da gol çabaları sonuç vermeyince karşılaşma 3-1 sona erdi. Hatayspor, puanını 3′ e çıkarırken Karabükspor bu haftayı da puansız kapattı.

‘Galibiyet parolasıyla maça çıktık’
Spor Toto 1. Ligin ikinci haftasında konuk ettiği Kardemir Karabükspor’u 3-1 yenen Hatayspor’un teknik direktörü İlhan Palut, elde ettikleri galibiyetin sevincini yaşadıklarını söyledi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Palut, yıllar sonra Spor Toto 1. Lig’de yer aldıklarını ve evlerindeki ilk maça da galibiyet parolasıyla çıktıklarını dile getirdi.

‘Maç boyunca zorlanmadık’
Müsabakaya çok iyi başladıklarını anlatan Palut, “Maçın hemen başında 2-0’lık üstünlüğü yakaladık ama bir anlık dikkatsizlik sonucu yediğimiz penaltı golü ile skor 2-1’e geldi ve ilk yarı bu şekilde bitti. Eğer bu skorla maçın sonlarına gelinseydi, belki de gereksiz bir stres yaşayacaktık. İkinci yarının başında skoru 3-1’e getirmemiz, maçın kontrolünü tamamen elimize almamızı sağladı. Kalan dakikalarda pozisyon vermedik. Bu şekilde karşılaşmayı bitirdik” dedi.

Bir cevap yazın