İskenderun’daki toplantıda vekiller dikkat çekti!

Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli’nin “Muhtarlar ve Halk Buluşma” ziyaretleri kapsamında ilçelerde sorunların masaya yatırıldığı toplantının bayram öncesi son durağı İskenderun oldu.

İskenderun Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli’nin yanı sıra İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Vekili Sait Doğruer, İskenderun Kaymakamlığına vekalet eden Payas  Kaymakamı Polat Kara, İskenderun Belediye Başkan Vekili Cemil Çengel, ilgili kurum, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, Payas Kaymakamı Polat Kara’nın ilçe ile ilgili yaptığı sunumla devam etti.

Sunumun ardından kısa bir açılış konuşması yapan Vali Vekili Orhan Mardinli, bir önceki toplantı sonucunda ortaya çıkan 27 talepten, 16’sının olumlu, 3’ünün olumsuz sonuçlandığını ve 8 işleminde devam ettiğini belirterek, “Bu toplantıların amacı yapılan çalışmaları görmek, muhtarlarımıza ve sivil toplum kuruluşu üyelerimize anlatmak, onlardan ilçe ile ilgili talepleri alıp yapılabilecekleri değerlendirmektir” dedi.

Hatay’ı bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirten Vali Vekili Orhan Mardinli, hiçbir ayrım yapmadan nerede ne tür bir ihtiyaç varsa kamunun imkânlarını eşit olarak dağıtıp sorunları çözmek için çalıştıkların ifade etti.

Toplantının devamında muhtarlar ve vatandaşlar tek tek söz alarak mahallelerinin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini iletti. Vatandaşların kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinleyen Vali Vekili Orhan Mardinli, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine de talimat verdi.

Bir cevap yazın