Bu işin suyu çıktı!!!

Reyhanlı’da içmesuyu şebekesini beslemek amacıyla açılan kuyunun yer altı elektrik kablolarının yakılması ve bir kısmının da çalınmasının ardından, bu kez Payas’a bağlı Karacaören ve Bükünsuyu mevkiinde içme suyu kaynakları sabote edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) ekipleri,  Payas’a kaynağındaki suyun az gelmesi üzerine Karacaören ve Bükün suyu mevkilerine yaptıkları kontrollerde, suyun iletilmesi için koyulan vanaların ve su gözünün kimliği belirsiz kişiler tarafından teneke, taş ve naylon parçaları ile tıkandığını tespit etti.

3 su kaynağında yapılan incelemeler kapsamında yasal işlemlerin başlatıldığını ve bölgede yapılan temizlik çalışmalarının ardından Payas’taki su kapasitesinin artarak düzene gireceğini belirten HATSU yetkilileri, suyun eksilmesinin ardından bölgede bulunan su kuyularına ve depolara tankerler yardımı ile su takviyesi yaparak, vatandaşların su ihtiyacını karşıladı.

“Yargı önünde hesap vereceksiniz” 

Büyükşehir Belediyesi’ni karalamak için Hatay Halkı’na bunu reva görenlerin hesabını vereceğini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş, “Hemşehrilerimizle bizi karşı karşıya getirmek isteyen, Büyükşehir’e zarar vereyim de nasıl olursa olsun düşüncesi ile hareket eden, henüz kimliği belirsiz kişiler tarafından halkımıza su ilettiğimiz hatları tenekelerle, taşlarla ve naylon parçalarıyla tıkayan, elektrik kablolarını yakan ve çalanlar, halkımı susuz bırakmak için bu hainliği yapanların yargı önünde ceza almalarını sağlayana kadar bu işin peşini bırakmayacak, halkımızın hakkını sonuna kadar savunacağız. Sırf bizi halkımıza kötü göstermek uğruna bu memlekete zarar vermeyin. Halkımıza bu kötülüğü yapmayın!” diyerek, yağmalama ve sabote olaylarına tepki gösterdi.

 

https://www.facebook.com/LutfuSavas/videos/2218522915085997/

Bir cevap yazın