‘İskeleyi, HADO için vermek istemiyorum”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, göreve geldiği süre zarfında gerçekleştirdikleri projeler ve belediyenin çalışmaları ile ilgili düzenlediği değerlendirme toplantısında, yeni dönemde tekrar aday olacağını açıkladı. Gerçekleşen çalışmalardan somut örnekler vermenin yanısıra, geleceğe yönelik projelerini de anlatan Başkan Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne de HADO ve battı-çıktı projesi üzerinden yüklendi.

“İskeleyi vermek istemiyorum”

Bölge halkının denizle iç içe nefes alacağı tek yer olan iskeleyi büyükşehir belediyesine vermek istemediğini söyleyen Başkan Seyfi Dingil, “Hatay Büyükşehir belediyesinin personelleri iki gün önce belediyeye geldi. Bu proje çok tartışıldı. Çok konuşuldu. İskelenin büyük bir kısmının kapatılacağını belirttiler. Bu iskeleyi vatandaşlarımıza her zaman açık tuttuk. Büyükşehir oraya gümrüklü saha yapacağını belirtiyor. Biz de iskelenin dış kısmına yapın dedik. Haftada bir gün için iskeleyi niye kapatacaksın? Bu şekli ile kabul edilir bir proje değil. Orada iftarlar çeşitli etkinlikler yapılıyor. Halkımıza her zaman açık olmalı” dedi.

Ziraat bahçesi park olacak

Aslantaş Barajı’ndan gelecek su için de Başkan Lütfü Savaş’ın vanayı açmasını beklediklerini söyleyen İskenderun Belediye Başkan Seyfi Dingil, “HBB tarafından bizlere, barajdan gelecek suyun kirli olduğu yönünde açıklama yapıldı. Biz Lütfü Bey’in su vanasını açmasını bekliyoruz. İskenderun Halkı da bunu bekliyor. Millet damacana su almaktan bıktı. Her şey hazır. Battı Çıktı Projesi tam bir muamma. Bize anlatılan proje bu değildi. Trafik sıkışıklığı devam ediyor. Proje değişti. Tam bir randıman alınır mı? Trafik rahatlayacak mı? Bu sorular hala muamma. Karayollarının ihalesi yapıldı. Bölgenin en güzel kent parkını yapıyoruz. Yapımı bir ay içerisinde başlıyor. İçerisinde betonarme yok. Botanik bir bahçe, yürüyüş yolları, süs havuzu, çiçeklendirme, ağaçlandırma amfi tiyatrosu ile muhteşem bir park olacak. Kent rahat bir nefes alacak ve 100 gün içerisinde bitireceğiz. Eski asfalt şantiyesi ve oradaki ekipmanlar, araçlar yenileniyor” dedi.

“Aleyhime açılan dava yok, açtığım davalar var”

Sosyal medyada şahsına iftira atan kişiler olduğunu ve bunlar hakkında dava açıldığını anlatan Başkan Seyfi Dingil, “Ziraat Bahçesi, Bakanlığımız tarafından hastane olarak düşünülmüştü. Arazinin Bakanlığa devri yapılmıştı. Fakat hastane projesinin yeri TOKİ civarına kaydırıldı. Biz belediye olarak Ziraat Bahçesine çok amaçlı bir park yapacağız. Ziraat Bahçesini ‘Kent Parkı’ yapmak için çalışmalara başlıyoruz. İskenderun’un gelişmesini, kalkınmasını istemeyen kişilerin ürettiği bir takım dedikodulara gelirsek, Biz eleştiriye her zaman açığız. Ama hakarete, iftiraya karşıyız. Sosyal medyadan şahsım adına iftira atan ve yazan kişiler hakkında dava açtık. Bizim her şeyimiz şeffaf. Aleyhime açılmış dava yok. Benim açtığım davalar var. Çamur at izi kalsın anlayışı kimseye bir şey kazandırmaz. Elinde bir şey olan mahkemeye gitsin” dedi.

Belediye olarak spora ve sporcuya her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Seyfi Dingil, BAL liginde mücadele eden İskenderun Belediyesipor’a herkesin sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekleyerek, bu konuda herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

 

 

Bir cevap yazın