Kurban Bayramı hazırlıkları tam gaz

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla İskenderun ve Arsuz’daki vatandaşlar için eski Karaağaç Belediyesi Mezbahane alanını Kurbanlık Hayvan Satış Bölgesi olarak belirlerken, alanın zemin düzenleme, dolgu ve otopark çalışmalarını tamamladı.

Vatandaşların gönül rahatlığı içinde güvenli, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kurbanlık satın alabilecekleri ve kesimini yapabilecekleri alandaki düzenleme çalışmalarını inceleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Mezbahane Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürü Şevki Serin, Arsuz Bölge Koordinatörü Edip Kaynar, 1. Bölge Zabıta Şube Müdür Vekili Bahittin Gündüzalp ve 3. Bölge Zabıta Şube Müdür Vekili Fatih Kayadelen, kesim bölgelerinin su, elektrik ve ulaşım gibi altyapı hizmetlerini de hazırladıklarını dile getirdi.

Ücretsiz ve hijyenik kesim noktaları

Karaağaç bölgesinde belirlenen kurbanlık hayvan satış noktasının otoban girişinde olduğunu hatırlatarak, hazırlanan yön levhalarının vatandaşa kolaylık sağlayacağını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Mezbahane Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürü Şevki Serin, “Büyükşehir Belediyemizce hazırladığımız 15 dönüm arazi üzerindeki satış ve kesim noktalarında esnafımızdan ücret alınmayacaktır. Bununla birlikte kesim için ayırdığımız alanda vatandaşlarımız kendi getirecekleri kasaplar tarafından da kurbanlıklarını hijyenik bir ortamda kesebilecektir” dedi.

“Sokak ve mahalle aralarında kesim yapmak yasak”

HATSU ekiplerinin su bağlantı borularını hazırladıklarını ve satış yapan esnaf için gece aydınlatması ve elektrik tesisatının da yapıldığını da sözlerine ekleyen Serin, “Vatandaşlardan ricam; kurbanlıkların sokak ve mahalle aralarında kesilmesidir. Hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan bu tür kesimlerin yapılmamasını özellikle belirtmek istiyorum. Kaçak ve yasak kesim yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımız hazırladığımız alanlarda hem kurbanlıklarını alacaklar hem de kesimini hijyenik bir ortamda sağlıklı bir şekilde yapabileceklerdir” diyerek, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Bir cevap yazın