Hatayspor, sezona mağlubiyetle başladı

Stat: Osmanlı

Hakemler: Erkan Engin xx, Mehmet Şahan Yılmaz xx, Ahmet Şimşek xx

Gençlerbirliği: Hakan Arıkan xx, Ahmet Oğuz xx, Mert Çetin xx, Yasin Pehlivan xx, Ahmet İlhan xx, Sessegnon xx (Selçuk Şahin dk. 68 xx), Mert Nobre xxx (Deniz Yılmaz dk. 86 ?), Luccas Claro xx, Alper Uludağ xx, Bekir Yılmaz xx, Jailton xx (Nadir Çiftçi dk. 81 x)

Hatayspor: Akın Alkan xx, Selim Ilgaz xx (Korkhishko dk. 75 x), Mithat Yaşar xx (Buğra Temel dk. 58 xx), Yılmaz Özeren xx, Mesut Çaytemel xx, Sadi Karaduman xx, Sinan Kurumuş xx, Yusuf Abdioğlu xx, Murat Paluli xx, Wellington Sİlva xx (Hamza Gür dk. 65 xx), Caner Bağ xx

Gol: Mert Nobre (dk. 19 pen. (Gençlerbirliği)

Spor Toto 1. Lig 2018-2019 Sezonu’nun ilk haftasında 1 Lig’e bu sezon yükselen Hatayspor, Süper Lig’e 29 yıl sonra veda eden Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Kıyasıya geçen karşılaşmada Hatayspor lige 1-0 mağlubiyetle başlarken, Başkent temsilcisi Gençlerbirliği’ne galibiyet getiren golü 19’ncu dakikada penaltıdan Mert Nobre kaydetti.

Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Gençlerbirliği maçı sonrası yaptığı değerlendirmede, tecrübeli ve kaliteli bir rakibe karşı takımın çok iyi oynadığını belirterek, “Lige iyi başlamak istiyorduk. Tecrübeli ve kaliteli rakibimiz vardı. Buradan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyorduk. Maç dengeli başladı. Gole kadar hiç pozisyon vermedik. Gereksiz bir penaltıyla geriye düştük. Bunun dışında ilk yarı iyi mücadele ettik. İkinci yarıyla beraber oyuna ağırlığını koyan ve pozisyonlar yakalayan bir Hatayspor vardı. Maalesef gol atamadık. Puanlarla başlamak istiyorduk. Takımımın mücadelesinden memnunum. Çalışmaya devam edeceğiz. Bu mağlubiyette bize ders olacak. Eksiklerimizi tamamlayıp önümüzdeki maçlarda daha iyi bir Hatayspor izlettirmeye çalışacağız. Zemin iki takım için de futbol oynamaya elverişli değildi. Hakem genel anlamda kötü maç yönetmedi” dedi.

Bir cevap yazın