Bu sertifika bütün okullarda olmalı!

İskenderun’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve özel okullarda temizlik ve hijyen konusundaki koşulları yerine getiren 41 okul beyaz bayrak almaya hakkazandı. ‘Beyaz Bayrak Sertifikası’ almaya hak kazanan okullar, geçerlilik süresi 3 yıl olan sertifikalarını İskenderun Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törenle teslim aldı.

İskenderun’da, ‘Beyaz Bayrak Sertifikası’na sahip bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetine devam eden okullarla bilrilkte 99 okulun beyaz bayrak aldığını söyleyen İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, “Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, ülke genelinde okul çağındaki çocukların beden sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek gibi amaçlarla Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımız arasında ‘Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Bu protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle, ülkemiz genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak almak suretiyle çocukların sağlıklı ve hijyenik şartlarda daha nitelikli eğitim alması hedeflendi. 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılı Kasım – Aralık aylarında başvurularını yapan okullarımıza ilgili-yetkili komisyon üyeleri tarafından yapılan inceleme ve denetimler sonucunda 41 okulumuz geçerlilik süresi 3 yıl olan ‘Beyaz Bayrak Sertifikası’ almaya hak kazandı. Beyaz bayrak almaya daha önceden hak kazanan okullarımız ile birlikte İskenderun’da 99 okulumuz ‘Beyaz Bayrak Sertifikası’na sahip bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetine devam etmeye başladı” dedi.

İlçede temizlik ve hijyen konusunda gayret göstererek beyaz bayrak yeterliliğini sağlayan okul idarecileri ve personellerini tebrik eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ise, temizlik ve hijyen konusunda ilçedeki tüm eğitim kurumlarının beyaz bayrak yeterliliğini sağlayacağına inandığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Soytürk,  ‘Beyaz Bayrak Sertifikası’ almaya hak kazan okul idarecilerine sertifikalarını tek tek takdim etti.

 

 

 

Bir cevap yazın