Gelişim’de ‘Tamamlayıcı tıp tedavisi’ başladı

İskenderun Gelişim Hastanesi, sağlık alanında yine bir ilke imza attı. Sağlık Bakanlığı Sertifikalı ‘Akupunktur Uygulama Ünitesi’ni hizmete açan Özel Gelişim Hastanesi’nin Başhekimi ve Akapunktur Tedavisi Uzmanı Dr. Ömer Suha Caymaz, hastane olarak her geçen gün yenilenmeye ve sağlık alanındaki çalışmalarını genişletmeye devam edeceklerini söyledi.

‘Tamamlayıcı tıp tedavisi’ olarak bilinen akupunkturu hastanede uygulamaya başladıklarını belirten Başhekim Ömer Suha Caymaz, merkezde; Obezite (Şişmanlık), Migren ve Baş Ağrısı, Ağrılı Sendromlar, Kabızlık, Astım, Depresyon, Anksiyete, Uyku Bozuklukları, Sigara Bağımlılığı, Çocuklarda İdrar Kaçırma gibi sağlık sorunlarına, tamamlayıcı tedavi olarak akupunktur uygulayacaklarını ifade etti.

Akupunkturun, vücudun belirli noktalarına ince uçlu özel iğneler batırılarak yapılan bir tedavi şekli olduğunu ifade eden Dr. Ömer Suha Caymaz, “Vücutta dengenin sağlanması esasına dayalı olarak, uygulanan etkili ve bilimsel tedavi yöntemleri arasında yer alan akupunktur, hastanemizde Sağlık Bakanlığı Sertifikalı uygulanmaya başlanmıştır. Akupunktur tedavisi, vücutta oluşan hastalıkları veya fonksiyon bozukluklarını ortadan kaldırmak için tek kullanımlık özel akupunktur iğneleri ile yapılır. Bu iğneler, yeri ve özelliği belirli olan noktalara (kulak, baş, tüm vücut bölgelerine olmak üzere), akupunktur eğitimi almış hekimler (Sağlık Bakanlığı onaylı) tarafından uygulanmaktadır. Akupunktur ile başladığımız tamamlayıcı tedavinin yanı sıra diğer tamamlayıcı tıp alanlarında da çalışmalarımızı genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın