Hangi cümle anlatabilir ki bu acıyı!!!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, Nurcan Karakaya yaşamını yitirdi, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ağır yaralandı. Minik Mustafa hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şehitler için bu sabah Hakkari’de Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen askeri tören ise yürekleri dağladı. Silah arkadaşları astsubay Serkan Karakaya’nın acı gününde gözyaşlarını tutamadı. Askerler, anne ve bebeğinin tabutuna omuz verirken, Anne’nin tabutunun yanında bir askerin elinde onun çerçevelenmiş fotoğrafı ile Mustafa bebeğin tabutunun yanında da bir asker ve elindeki boş çerçeve dikkat çekti. Çerçevede, bir Türk Bayrağı ve yanında da “BEBEK” yazısı bulunan resim acıyı daha da katladı, yürekleri yaktı.

Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya’nın cenazesi, askerlerin omuzlarında helikoptere taşınıp konularak, memleketleri Sivas’a uğurlanmak üzere Yüksekova’ya gönderildi.

Bir cevap yazın