Kuş Gözlem Tabiat Parkı’nda sona doğru

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, 600 dönümlük alana yapılan Avrupa’nın ilk Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulundu. Hatay’da ekoturizm açısından bir çekim merkezi oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Vurucu, göçmen kuşların göç yolu olan ilçede önemli bir proje olarak inşa edilen parkın çalışmalarında sona gelindiğini müjdeledi.

Hatay için Arkeoloji Müzesi’nden sonra önemli bir yatırım olarak gördükleri Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı’nın ‘Kültür, Din ve Doğa’ turizmine büyük katkı sunacağını söyleyen Başkan Vurucu,”20 bilim adamının katkısıyla hazırlanan tabiat parkında, Kuş Gözlem ve Doğa Eğitim Merkezi, Göçmen Kuşlar İlk Yardım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, karavan ve çadırlı kamp alanları, yürüyüş parkurları bulunacak. Hatay Havaalanı’nın da uçuş güvenliği açısından çok önemli bir sistem olan kuş gözlem radarlarından ve bu haliyle bölgede önemli bir aktivite merkezi olacak” diyerek, çok kısa zaman içerisinde parkı hizmete açacaklarını belirtti.

Doğru planlama ve doğru projelerle Belen’in geleceğine yön vermek için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Başkan Adnan Vurucu, Belen Belediyesi’nin yollardan parklara, tesislerden kent meydanlarına, eğitimden kültüre, seyir teraslarından birçok çalışmaya kadar ilçede fark oluşturan projelere imza attığını ve atmaya da devam edeceğini ifade etti.

Bir cevap yazın