Hatay’ın hoşgörü rüzgârı TBMM’de esti

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Güzelmansur, Ak Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Hacı Bayram Türkoğlu’nu ziyaret etti. TBMM’deki ofisinde gerçekleşen nezaket ziyaretinde farklı siyasi partilerde de olsa iki milletvekilinin samimi ve dostane yaklaşımı dikkat çekti.

Hatay ortak paydasında buluşan milletvekilleri, Hatay’a yapılması planlanan projeler hakkında istişarede bulunurken, Milletvekili Güzelmansur Hatay’ın 5’nci derece teşvik bölgesine yükseltilmesi, Cilvegözü Sınır Kapısı ile Yayladağı Sınır Kapısı’nın açılması, Samandağ-Arsuz karayolunun tamamlanması, Reyhanlı Barajı’nın tamamlanması gibi bir çok konuya değindi ve önerilerini paylaştı.

“Hatay’ı dünya kenti yapacağız”

Mehmet Güzelmansur’a ‘kardeşim’ diye hitap ederen Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da, “Nazik ziyaretleri ile bizleri onure eden CHP Hatay Milletvekilimiz Sayın Mehmet Güzelamansur kardeşime şahsım ve Hataylı hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyor, Hatay için hep birlikte gerçekleştireceğimiz ikbal mücadelesinde muvaffakiyetler diliyorum.  Hatay’ımızın âli menfaatlerini ilgilendiren her konuda ortak akılla hareket edeceğiz ve Hatay’ımızın turizmden, ulaşıma; eğitimden, sağlığa değin her alanda ihya ve inşasıyla ilgili el birliği, güç birliği ve gönül birliğini tahkim edeceğiz. Hoşgörü ve barışın şehri Hatay’ımızın hayatta sahip olduğu uzlaşma kültürünü, siyasi alana da tahvil ettiğimiz müddetçe Hatay’ı sadece Türkiye’nin en gelişmiş 5 ilinden biri değil; aynı zamanda bir dünya kenti yapmak da mümkün. Ve Hatay’ımız bunu ziyadesiyle hakkediyor” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın