Elektro-Mob-İSTE yarışa hazır

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Türkay Dereli, TÜBİTAK’ın düzenlediği elektrikli otomobil yarışlarına katılmak için hazırlıklarını sürdüren İSTE Elektromobil Takımı’nı ziyaret etti. Tasarımı tamamen öğrencilere ait olan ve elektrikli otomobili en ince detaylarına kadar kendi elleriyle üreten öğrencilerin Elektro-Mob-İSTE adını verdikleri otomobili inceleyen Rektör Dereli, üniversiteyi ve İskenderun’u temsil edecekleri yarışmada öğrencilerinden iyi derece beklediğini ifade etti.

Ekip üyelerine, proje danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Emin Elmas’a, çalışmalarını titizlikle sürdüren Elektromobil takımına ve takıma destek olan sponsorlara, İSTE’nin teknoversite vizyonuna katkı sundukları için teşekkür eden Rektör Dereli,  bu takımla elektrikli otomobil üretimine katkı sunabileceklerini dile getirdi.

Rektör Dereli, büyük bir uyumla çalışan takımın yanı sıra elektrikli otomobili kullanacak takım sürücüsü Elektrik Elektronik Mühendisi Görkem Güney’e de başarılar dilerken, öğrencilerle oldukça keyifli vakit geçirdi.

Rektör Türkay Dereli’nin ziyaretinin motivasyonlarını arttırdığını söyleyen Elektromobil Takımı öğrencileri de, ekip ruhunun önemine değinerek, aracın profil resminde değişiklik yaptıklarını ve Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışlarına hazır olduklarını dile getirdi.

 

Bir cevap yazın