Kadın girişimciler ‘Pekcan’dan karşılandı

TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, TOBB Kadın Girişimcileri ile birlikte Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette, Bakan Pekcan kadın girişimcilik vizyonunu başlatması ve 81 ile yaymasından dolayısıyla Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

“Ekonomiye kadın eli değecek”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, geçmişte Türkiye’nin gücünün yarısının kadınların saf dışı tutulmasıyla heba edildiğini belirterek, “Ekonomiye kadın eli değecek. Türkiye’nin zenginleşmesi serüvenine kadınlar şimdi daha fazla destek olacak” dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu Bakan Pekcan ile birlikte kurduklarını ve uzun süre beraber çalıştıklarını anımsatarak, o dönemde Türkiye’de kadın girişimcilerin tüm girişimciler içindeki oranının yüzde 4,5 olduğunu, bugün ise bu oranın yüzde 10 seviyesine ulaştığını kaydetti.

TOBB’un 6 bin 405 aktif üyesiyle ülkedeki en yaygın ve dinamik kadın girişimci ağına sahip olduğunu bilgisini veren Hisarcıklıoğlu, bu sayının artması için Pekcan’la istişarede bulundu.

“Sorunları, çözüm önerileriyle beraber getirin”

81 ilden gelen kadın girişimcileri “Cesur yürekli yoldaşlarım, evinize hoş geldiniz” diyerek karşılayan Bakan Ruhsar Pekcan ise, “Size söz veriyorum; projelerinize Bakanlığımın dışında da uluslararası fonlardan finansman bulacağım. Yeter ki siz yaratıcı, sürdürülebilir, yapıcı, uygulanabilir, istihdam artırıcı projelerle gelin.  Biz buraya hep beraber geldik, hep beraber başarılı projelere imza atacağız. Önerilerinize, sorunlarınıza açık olacağız ama buraya sorun yığmayacaksınız. Sorunlarınızı çözüm önerileriyle beraber getireceksiniz. Biz istiyoruz ki, kadın girişimcilerimiz, genç girişimcilerimiz, Bakanlık mensupları, üniversiteler ve iş dünyasının rol modelleri olsun” diye konuştu.

“Kadınlar, artık daha güçlü”

TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ise; kadınların ekonomiden aldıkları payın arttırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Bakanımız Pekcan’a yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Sizlerin başarı hikayelerinden tüm kadınlarımızın ve kızlarımızın büyük bir gurur duyacağını ve geleceğe bakan vizyonlarında büyük bir farklılık oluşturacağına inanıyoruz. Anadolu’nun dört bir tarafında ülkemiz için emek veren kadınlarımızın artık daha güçlü olacağını umut ve temenni ediyoruz. Hatay Kadın Girişimciler Kurulu olarak, bölgemize değer katacak projelerin hayata geçirilmesi noktasında da bizler elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın