Bakkallığı seçen yeni girişimcilerde kadınlar atakta

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası ile İş Kur İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘KOSGEB Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan ve çoğunluğu kadın olan kursiyerlere sertifikaları törenle dağıtıldı.

İskenderun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende İş Kur İskenderun Şube Müdürü Mehmet Yüksel ve Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu’nun elinden belgelerini alan kursiyerler, KOSGEB desteğiyle kendi işyerlerini açacak olmanın mutluluğunu yaşadı.

Sırada KOSGEB’e proje sunmak var

İş Kur İskenderun İlçe Müdürü Mehmet Yüksel, yeni girişimcilerin aldıkları belgelerle hibe almaya hak kazandığını belirterek, “İş Kur ile Bakkallar ve Bayiler Odası arasında yapılan protokolle, girişimcilik eğitimi kapsamında yapılan kurslar sonunda kursiyerlerimiz sertifikalarını almaya hak kazandı. Dileğimiz o ki, bu sertifikadan sonra dosyalarını hazırlayıp KOSGEB’e müracaat edecek kursiyerlerimizin alacakları hibeyle işlerini geliştirmeleri olacaktır” dedi.

“Hayallerini gerçekleştirecekler”

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu ise, “İş Kur ile yaptığımız eğitim seminerimiz sona erdi. Odamızla işbirliği yaparak bu eğitimleri vermemize katkı sunan İş Kur’a ve çok değerli Müdürümüz Mehmet Yüksel’e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca eğitimin ilk gününde bizleri yalnız bırakmağı için İskenderun Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu ağabeyime ve desteklerini bizden hiç esirgemeyen KYS Danışmanlıktan Hakan Coşkun’a çok teşekkür ediyoruz. Kursiyerlerimiz bundan sona aldıkları sertifikalarla arzuladıkları işyerlerini açarak hayallerini gerçekleştirebilecekler” dedi.

Bir cevap yazın