Tarihi Tren Garı’nda hızlı tren heyecanı

İskenderun, Sarıseki, Payas, Dörtyol, Erzin, Adana güzergâhı üzerinde hayata girecek olan ‘Hızlı Tren Projesi için 103 yıllık tarihi İskenderun Garı’nda heyecanlı bekleyiş başladı. TCDD İskenderun Yolcu Taşıma Hizmetleri Şefi Orhan Uçmaz, 1915 yılında Fransızlar tarafından yapılan tarihi İskenderun Tren Garı’ndan 2018 yılı ilk 6 ayında 25 bin yolcu taşındığını belirterek, hızlı tren projesiyle bu sayının daha da artacağına inandığını söyledi.

Yolcu trenlerinin çok güvenilir ve konforlu olduğunu belirterek, fiyatlarının da karayolundan daha avantajlı olduğunu ifade eden Uçmaz, vatandaşların yoğun rağbet gösterdiği tren yolculuğunun hızlı trenle birlikte yolcu taşımacılığının yanısıra, yük ve lojistik alanına da önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

‘Hızlı tren projesinden umutluyuz’

2017 yılının ilk 6 ayına göre, 2018 yılı ilk 6 ayında yüzde yüze yakın bir artışla 25 bin yolcu taşındığını söyleyen Uçmaz, “Adana ve Mersin’e günü birlik ve hafta sonları vatandaşların tercihi yoğun bir şekilde devam ediyor. Sabah saat 07.14 ve akşam saat 17.00’da olmak üzere günde iki seferimiz var. Vatandaşların rağbeti çok güzel ve daha da iyi olacağından eminiz. O yüzden umutluyuz. Vatandaşlarımızın buraya hızlı tren projesi kapsamında güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için çaba gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl 15 bin yolcu taşıdık, bu yıl ise 25 bine yaklaştı ve daha da artacağından ümitliyiz” dedi.

Vatandaşlar da memnun

Trenin kalkış saatlerine yakın yoğun bir kalabalık gözlenen tren garında tren yolculuğunu tercih eden vatandaşlar da  ‘Hızlı Tren Projesi’nden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Sürekli tren yolculuğunu kullanıyoruz. Hızlı trenin olması güzel olur, sadece İskenderun’a değil her yere yapılsa güzel olur. Hızlı trenin olması buraya geliş ve gidişlerin de artmasını sağlayacaktır. Çünkü ulaşımda zamanın kısalması turistler için daha önemli vakit açısından. Bizler de günü birlik geldik. O yüzden hızlı tren projesi güzel bir proje olur buraya. Şuan 3 saat sürüyor, daha kısa sürse çok daha geliş gidişler artar” diyerek, sevinçlerini dile getirdi.

 

 

Bir cevap yazın