İbrahim Gül’den YSK’ya olağanüstü itiraz

24 Haziran seçimlerinde MHP’den Hatay Milletvekili olduğu açıklanan, daha sonra yurtdışından gelen oylarla vekilliği Ak Parti’ye kaptıran İbrahim Gül, hak arama mücadelesini bugün Ankara’da sürdürdü. MHP Genel Merkez hukukçuları ile birlikte ellerindeki somut delileri Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’na sunarak hem olağanüstü itiraz hakkını kullanan, hem de oyların yeniden sayılmasını talep eden Gül, YSK’nın delilleri değerlendirmesi halinde itirazlarında haklı bulunacaklarına ve MHP’nin çalışmasının ve çabasının karşılığını alacağına inandığını vurguladı. Ak Parti’nin 172 oy geride olduğu bölgede tüm sandıkları açtırıp, milletvekilini 50 oyla kazandığı Düzce örneğini vererek, aynı partinin İskenderun’da ise aynı cesareti gösteremediğine değinen Gül, yeniden sayılan 132 sandıktan MHP hanesine 45 oy eklendiğini ve 95 oyla milletvekilliğini kazanacağını söyledi.

“3125 sandığın tamamı açılmalı”

24 Haziran’dan bu yana yaşanılan sıkıntıları dile getiren Gül, “Hatay’daki milletvekilliği seçim sonuçlarına yaptığımız itirazlar ve yaşanan sıkıntılardan dolayı, seçim sonuçları tam manasıyla kesinleşmiş değil. MHP, 24 Haziran seçim akşamı büyük bir farkla ikinci milletvekilini alarak seçimi noktalamıştı. Seçim gecesi bunu ispatlar verileri de elimizde bulundurmaktayız. 25 Haziran günü saat 10.00 civarında Hatay İl Seçim Müdürlüğü’ne giderek seçim sonuçlarını yazılı dilekçeyle istedik. Seçim sonuçları tarafıma verildiğinde MHP’nin iki milletvekili kazandığı görülüyordu. Aradaki fark katsayıda ele alındığı zaman 8.100 gibi bir sonuçtu. Aradan geçen birkaç saatin ardından bize verilen sonuçlara yurtdışı oylarının eklenmediği, sonuçlara ekleme yapıldığında MHP’nin ikinci milletvekilliğinin düştüğü ve Ak Parti’nin 5. Sıra milletvekili adayının kazandığı yönünde bilgiler gelmeye başladı. Bizler de o saatten itibaren hakkımızı aramaya başladık. MHP Genel Merkezimiz, hukukçularımız ve İl Başkanlığımızla birlikte gerekli kanuni işlemleri başlattık. Bu doğrultuda 17 seçim bölgesinin 17’sine itirazda bulunduk. Sandıkların tekrar açılıp sayılarak, yapılan bu yanlışın düzeltilmesini istedik. Bu isteğimiz il ve ilçe seçim kurulları tarafından reddedildi. Sadece Reyhanlı’da 6 sandık, Antakya birinci bölgede 66 sandık, Belen’de 42 sandık, Hassa’da 1 sandık, İskenderun birinci bölgede 7 ve ikinci bölgede 8 sandık olmak üzere toplamda 132 sandığın açılmasına müsaade edildi. Şimdi soruyorum; Hatay’da 3125 sandık varken, yalnızca 132 sandığın açılması hak mıdır? Doğru mudur? Hal böyleyken sadece sandıkların yüzde 3’ü açılmasına rağmen MHP hanesine artı 45 oy yazıldı. Şimdi siz düşünün, MHP, Ak Parti’den sadece 95 oy aldığı zaman bile ikinci milletvekilini kazanıyor. Biz de durum böyleyken sandıkların tamamının açılması yönündeki itirazlarımızı tüm ilimiz genelinde yaptık. Fakat ne hikmetse aynı olayı yaşayan Ak Parti, Düzce’de MHP Milletvekilini kazanmasına rağmen itirazda bulunup bütün sandıkları açtırıp, 50 oyla milletvekilliğini aldı. Şimdi ben Ak Parti yetkililerine sesleniyorum; sadece 172 oy geride olduğunuz bir bölgede tüm sandıkların açılıp oyların yeniden sayılmasına izin verirken, İskenderun’da bunu neden yapmadınız? İskenderun’da bu cesareti neden gösteremediniz?” dedi.

“İtirazlarımız haklı bulunacak”

Bugün itibariyle Ankara’da YSK’ya somut verilerle itirazda bulunduklarını belirten Gül, “Kanunların bize verdiği yasalar çerçevesinde bütün itirazlarımızı Ankara’da yaptık. Hukukçularımızın elinde somut veriler var ve kendileri YSK’ya bu somut verileri sunarak itirazlarını yapacaklar. Ben inanıyorum ki YSK bu somut delilleri değerlendirecek, itirazlarımızı haklı bulacak ve MHP çalışmasının, çabasının ürünü olan ikinci milletvekilini Hatay’dan Ankara’ya gönderecek. MHP Genel Başkanımız başta olmak üzere genel merkezdeki tüm yöneticilerimiz ve hukukçularımız bu işin üzerinde. Hakkımızı almak adına tüm çabayı ve gayreti gösteriyoruz. Bugün Ankara’dayız tüm müracaatlarımızı gerçekleştiriyoruz ve Hatay’da bizlere sahip çıkan herkes görecek ki; biz haklıyız, haktan yanayız, doğrudan yanayız” şeklinde konuştu.

https://www.facebook.com/igul3/videos/10214182973701147/

 

Bir cevap yazın