Tatilde rotanız Hatay olsun!

Hürriyet Gazetesi’nin seyahat ekinde ‘En gözde 10 rota’ başlığıyla yeralan 10 tatil yeri listesinde Hatay da yer altı. Hatay’ın meşhur yemekleri ve kaplıcaları ile ön plana çıktığı yazıda, İskenderun Döneri ile künefe de Hatay’ın yemeklerine aşık olmak için örnek gösterilen iki lezzet oldu.

 

Yorgunluk atmak ve tatil yapmak için gideceği yeri belirlemekte karasızlık yaşayanlar için önerilen Fethiye – Muğla,  Çeşme – İzmir, Kaş –  Antalya,  Kapadokya, Santorini – Yunanistan, Ohrid – Makedonya,  Hvar ve Zadar, Hırvatistan, Belgrad – Sırbistan, Amalfi – İtalya’nın yanısıra listede yer alan Hatay için şu ifadeler kullanıldı:

“Hatay

Hatay denince bile karnınızda hafif bir gurul tuya sebep olacak kadar meşhur yemekleri, sizi tarifi imkânsız bir gastronomi yolculuğuna sürükleyebilir. Mesela, İskenderun döneri ve künefe bu yörenin yemeklerine âşık olmanız için yeterli olabilecek iki lezzet. Ülkemizin kaplıcalardan yana şansı açık ve bu sayede ülkemize sayısız yabancı turisti çekebiliyor. Reyhanlı Hamamat ve Erzin Başlamış Kaplıcaları ile Hatay da kaplıcalarıyla misafirlerine şifa dağıtan illerimizden.”

Bir cevap yazın