Hatay’ın gurur kaynaklarına Vali ziyareti

Hatay Valisi Erdal Ata, sanayi sektörüne önemli katkılar yapan Kendirliler ve Yazıcılar demir-çelik firmalarının üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Gerçekleşen ziyaretlerde Vali Ata ilk olarak Payas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Kendirliler üretim tesislerini gezerek, Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kendirli’den tesis hakkında bilgiler aldı.

Vali Ata daha sonra Yazıcılar demir-çelik üretim tesislerini ziyaret etti. Burada Yazıcılar Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gözükara tarafından karşılanan Vali Ata, üretim tesislerini hakkında bilgiler aldıktan sonra, yönetim kurulu üyeleri ve firma personeli ile bir süre sohbet etti.

Hatay sanayisinde önemli bir yeri olan demir-çelik sektörünün, ülke ekonomisine büyük katkılar yaptığını söyleyen Vali Ata, “Türkiye’deki ilk 500 sanayi şirketi arasında Hatay firmalarının bulunması ilimiz için bir gurur kaynağıdır. Sektörün gelişen teknolojiye ayak uydurarak üretim kapasitesini, istihdam sayılarını, satış rakamlarını, yatırım bütçelerini ve ihracat miktarlarını artırmak için gayret göstermesi önemlidir. Bu konuda ilimizde sanayicilerimizin önündeki en büyük engel olarak görülen yer sıkıntısının, Hassa OSB’nin kurulması ve Amanos Tüneli’nin faaliyete geçmesi ile aşılacağını değerlendiriyorum” dedi.

Kendirliler Yönetim Kurulu Başkanı Kendirli ve Yazıcılar Yönetim Kurulu Başkanı Gözükara ise Vali Ata’nın ziyaretinden onur duyduklarını dile getirerek teşekkür etti.

 

 

 

Bir cevap yazın