Yiğitler, Hatay’da er meydanına çıkacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Dünya Uluslararası Aba Güreşi Federasyonu’nun 1-2 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği Dünya Kupası Türkiye seçmelerini Hatay’ın anavatana katılışının79. yılı nedeniyle Hatay’da gerçekleştireceğini duyurdu. 22 Temmuz’da yapılacak olan Türkiye seçmelerinde dereceye giren sporcuların ‘Dünya Kupası’nda mücadele edeceklerini söyleyen Başkan Savaş, 50 ülkenini katılımıyla gerçekleşmesi beklenen dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Hataylı güreş severlere, dünya şampiyonası ile çok keyifli müsabakalar izlettireceklerini söyleyen Başkan Savaş, “Aralıksız olarak 12 yıldır Aba Güreşlerini disiplinli bir şekilde, Türkiye geneline yayarak yapıyoruz. Bu güne kadar 8 kez Dünya Kupası Şampiyonaları düzenledik ve bu yıl 9. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonasını 1-2 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğiz. O şampiyonanın seçmelerini de festivalimizin içinde yapacağız. Müsabakalarımız her zaman olduğu gibi ücretsiz olacaktır. Türkiye seçmelerinde derece yapan sporcularımız Dünya Kupası’nda mücadele edecekler. Geçtiğimiz sene yaptığımız Dünya Kupası’na 39 ülke katılmıştı. Bu sene de zirve yapacağız” dedi.

“Hatay’da zirve yapacağız”

Dünya Uluslararası Aba Güreşi Kurucu Başkanı ve Eşbaşkanı Prof. Dr. Tbp. Kd. Albay İbrahim Öztek ise, desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür ederek, “Güreşlerimiz her sene daha büyük katılımlara sahne oluyor. Bu seneki seçmeler ve Dünya Kupası’nda zirveye çıkacağız. 22 Temmuz’da Hatay’da Türkiye seçmelerini yapacağız. Dünya Kupasına tam takım 50 ülke bekliyorum. Ödüllerimiz bu sene çok daha iyileştirildi. HBB Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’ın katkıları ile ödüller; sporcularımıza eğitimleri ve spor hayatlarında destek olacak şekilde düşünülmüştür. Burada dereceye giren sporcularımız Dünya Kupası’nda mücadele edecekler. Ülkemizde yapılan festival kapsamındaki seçme ve dünya kupası yarışmalarına katılan Türk sporcular, uluslararası alanlarda yapılacak şampiyonalara ve milli müsabakalara katılma hakkına da sahip olacaklardır. Güreşler; 45 kg, 50 kg, 55 kg, 60 kg, 65 kg, 70 kg, 75 kg, 80 kg, 90 kg ve +90 kg (Ağır) kilolarında olup 10 boyda yapılacak. Eylül ayında yapılacak, Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonasına 60 kg,70 kg,80 kg,90 kg ve +90 kilolarda ilk üçe girenler ve federasyonca uygun görülen sporcular katılmaya hak kazanmış olacaklardır. Bugüne kadar Almanya’dan Sibirya’ya, Macaristan’dan Moğolistan’a pek çok üye ülkelerde 100 kadar uluslararası hakem ve antrenör yetiştirdik. 30 kadar ülkede federasyon kurduk. Hazırlık çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu sene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız da hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor. Kendisine teşekkür ediyorum, kendisinin iki yıl önce yaptırmış olduğu 3000 seyirci kapasiteli Aba Güreşi yarışma alanı Mersah’ın sabaha kadar Aba Güreşi sevenleri ile tıklım tıklım dolacaktır” dedi.

 

Bir cevap yazın