Hassalılar, SGK için Kırıkhan’a gitmekten kurtuldu

Hatay Valisi Erdal Ata, Hassa İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Düzenlenen törene Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanısıra Ak Parti Hatay Milletvekilli Mehmet Öntürk, SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ulu önder Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreni Hatay Valisi Erdal Ata’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Hassa için önemli projeler var

Devletimizin görevinin vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu söyleyen Vali Ata, “Hizmeti vatandaşın ayağına getirmek temel hedeftir. Sosyal Güvenlik kurumumuzda bunu en iyi yapan kurumlarımızdan bir tanesidir. Hatay’da 15 ilçemiz ile birlikte  11 ilçemizin Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet binası hizmete alındı. Hassa ilçemizde SGK’dan hizmet alacak vatandaşlarımızın sayısı 53.000. Buradan faydalanan vatandaşımızın ilçe nüfusuna oranı yaklaşık yüzde 98’ine  tekabül ediyor. Ayrıca Hassa için yapılacak diğer önemli projelerde devam edecek bunların arasında en önemlisi Amanos tünelinin yapılmasıdır. Buna bağlı olarak Hassa Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların tamamlanması ile burada istihdam edilecek on binlerce vatandaşımıza iş imkânı sağlanacak. Bugün açılışını yaptığımız binamız ileride yüzbinlerce vatandaşımıza hizmet verecek bir kurum olacaktır. Bu hizmet binasının yapılmasında arsa tahsisini ücretsiz yapan  ilçe belediye başkanına, İlçe Kaymakamımıza, SGK İl müdürümüze, kısaca emeği geçen  herkese teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Hatay’da 11’inci hizmet binası

SGK İl Müdürü Hamit Bal “İnsan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde ilimizde faaliyet gösteren sosyal güvenlik merkezlerimizden 11’incisini Hassa ilçemizde açmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Arsa tahsisi belediyemiz tarafından bedelsiz yapılan ve toplam üç kattan oluşan 821 m2 kullanım alanına sahip binamızın hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce sosyal güvenlik işlemleri için Kırıkhan’a gitmek zorunda kalan vatandaşlarımız artık sosyal güvenlik ile ilgili tüm iş ve işlemlerini buruda gerçekleştirebilecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ata ve davetliler Sosyal Güvenlik Kurumu Hassa hizmet binasının açılış kurdelasını kestikten sonra SGK İlçe binasını gezerek, incelemelerde bulundu.

 

Bir cevap yazın