Kuvvetli bir alkışı hak ettiler

Türkiye’nin ilk ve tek “Teknik Çocuk Üniversitesi” olan İskenderun Teknik Çocuk Üniversitesi’nin öğrencileri, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılını mükemmel bir törenle kapattı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı ve Sürekli Eğitim Merkezi (İSTE-SEM) işbirliği ile düzenlenen programda; Konservatuvar ve Sürekli Eğitim Merkezi’nde açılan eğitim ve kurslarda müzik eğitimi alan miniklerin ve çocukların söyledikleri şarkılar, ritim ve koro performansları ile piyano dinletileri velilerden tam not aldı.  3 ay gibi çok kısa bir sürede büyük aşama kaydederek güncel şarkıları seslendiren ve müzik enstrümanlarını ustaca çalan çocukların performansının, eğitim ve kursların ikinci ve üçüncü kurlarından sonra çok daha iyi noktalara geleceği kaydedildi.

Çocuk Teknik Üniversitesi’nin İSTE’nin en büyük toplumla kaynaşma projelerinden biri olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Dereli, “Tüm birimlerimiz asıl sorumluluklarının yanında, çocuklarımız için, Çocuk Üniversitemiz için de projeler üretmektedir. Konservatuvarımız müzik alanında çocuklarımızı yetiştirmektedir. Kısa bir sürede, eğitim verdiğimiz çocuklarımız, akredite eden müzik kuruluşlarının yaptığı sınavlarda başarılı oluyorlar. Hem öğrencilerimizi, hem velilerimizi hem de öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum. Bu vesile ile, başta İSTE Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Selin Sayın olmak üzere, bu programın hazırlanmasında büyük emeği geçen Dr. Öğretim Üyesi Şehrinaz Gündüz, Öğretim Görevlisi Eren Kaysar ve Öğretim Görevlisi Buğra Çankır’a yürekten teşekkür ediyorum. Çok kuvvetli alkışı hak ediyorlar” dedi.

Miniklerin ve çocukların performans ve dinletilerinin ardından, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve eşi Zeliha Dereli ile İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin tarafından, öğrencilere isimlerine düzenlenmiş olan sertifikalar ile karanfiller takdim edildi.

Rektör Türkay Dereli ayrıca, programın hazırlanmasında emeği geçen ve aylardan beri çocukların müzik eğitimine katkıda bulunan öğretim elemanlarına plaket ve hediye takdim ettikten sonra, minik öğrencilerle birlikte  büyük bir coşkuyla yaş pasta kesti.

 

Bir cevap yazın