Nereye kadar?

Kırıkhan’dan yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine geçmek isterken Antalya açıklarında batan sürat teknesinde 5 çocuğunu birden kaybeden Suriyeli İdris Raşit’in anlattıkları insan kaçakçılığının geldiği boyutları bir kez daha gözler önüne serdi.

Umut yolculuğunda Antalya – Demre’ye bağlı Kekova Geyikova Adası’nın 2,5 deniz mili güney batısında sürat teknesinin batması sonucu 7’si çocuk 9 kişinin öldüğü deniz faciasında kurtarılan Zeynep Osman ve İdris Raşit çifti, 5 çocuklarını birden kaybetmenin acısıyla yıkıldı. Çift, tedavilerinin sürdüğü hastane önünde uzun süre gözyaşı dökerken, teşhis için alındıkları morgda çocuklarının cenazelerine bakmaya dayanamadı.

Çocukları Derin (13), Dildar (10), Şiar (8), Dicver (8) ve Emine Raşit’i (3) kaybeden baba İdris Raşit’in adli tahkikat sonrası yaptığı açıklamada, “Kırıkhan’dan geldik. Tekneye nereden bindik bilmiyoruz. Bizi tekneye attılar. ‘Gidin’ dediler. Teknede kaptan ve her şey var zannediyordum ancak kimse kullanmayı bilmiyordu. 10 dakikalık yolda 2 saat denizde kaldık. Sonunda tekne battı. Türk askeri geldi, bizi kurtardı. Canım da gitti, malım da gitti, çocuklarım da gitti. Hiçbir şeyim kalmadı. Allah bize güç versin” dedi.

Aynı faciada yaşamını yitiren 4 kişinin de Hüseyin Bilal (45) ve eşi Elif ile çocukları Mehmet (14) ve Zehra(10)’nın olduğu belirtilirken, aynı olayda 6 kişinin kurtarıldığı, Irak uyruklu adının da Bilal olduğu belirlenen bir kişinin de kayıp olduğu öğrenildi.

Zeynep Osman ve İdris Raşit çiftinin 5 çocuğunun cenazesinin Antalya’dan Hatay’a, buradan da toprağa verilmek üzere Suriye’ye götürüleceği kaydedildi.

Bir cevap yazın