Ramazan’ın maneviyatı bu sofrada ‘Zirve’ yaptı

Ramazan ayının coşkusunu, heyecanını ve sevincini paylaşmayı, yaşattığı manevi duyguları pekiştirmeyi ve genç kuşaklara Ramazan kültürünü yaymayı hedefleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi’ninkurduğu Kardeşlik Sofralarının yeni adresi Antakya Zirve Sitesi oldu.

11 ayın sultanı Ramazan Ayı dolayısıyla il genelindeki tüm ilçelerde Ramazan Ayı’nın bereketini paylaştığı Kardeşlik Sofraları’nın yanı sıra bu kez vatandaşlarla iftar yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a büyük bir sevgi gösteren site sakinleri, Başkan Savaş’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Misafirperverliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş, site sakinleriyle birlikte HBB Şehir Tiyatrosu’nun eski ramazanları yaşatan gösterilerini izledi.

Geleneksel Türk Tiyatrosu oyunlarından Karagöz ve Hacivat, Orta Oyun, Meddah, Aşuk ile Maşuk Dansı, davul eşliğinde mani ve hikayelerin yanı sıra birbirinden güzel eğlenceleri  vatandaşlarla buluşturan iftar sofrası site sakinlerine muhteşem bir Ramazan gecesi yaşattı.

Bir cevap yazın