MMK, bunu hep yapıyor!

Demir çelik sektörünün önemli şirketleri arasında yer alan MMK Metalurji, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) belirlediği “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’2017” araştırmasında, geçtiğimiz yıla göre 12 sıra yükselerek 46’ncı sırada yer aldı.

Hatay-Dörtyol ve Kocaeli-Dilovası’nda yer alan tesisleriyle Türkiye ekonomisinin en değerli kuruluşları arasında olmayı başaran MMK Metalurji, ayrıca 2017 yılında cirosunu da yüzde 60 artırdı. Yaklaşık 2,5 milyar TL ciroyla İSO 500 listesinde ilk 50’de yer alan şirket Hatay’da faaliyet gösteren şirketler arasında ise ilk 3 içerisine girerek, demir çelik sektörünün en büyük oyuncularından biri olduğunu bir kez daha ispatladı.

Dünya’nın en büyük çelik üreticileri arasında yer alan Rus MMK Grubu’nun Türkiye yatırımı olan MMK Metalurji’nin ülke ekonomisine değer katmaya devam edeceğini ve 2018 hedefleri için de hazır olduğunu söyleyen MMK Metalurji’nin CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Denis Kvasov, elde edilen başarıyı şöyle değerlendirdi; “Üretime başladıktan 7 yıl sonra Türkiye’nin en büyük 50 sanayi kuruluşunun arasına girmemiz bizleri gururlandırdı. 2017 yılında ciromuzu yüzde 60 artırma başarısı göstermemizin yanı sıra ihracat rakamlarımızı ise bir önceki yıla oranla 3 kat artırdığımızın altını çizmek istiyorum. Global piyasalarda demir çelik sektöründe oluşan sınırlayıcı politikalara rağmen MMK Metalurji olarak 2018 yılında hem genel rakamlarımızı hem de ihracat rakamlarımızı yukarı taşımaya devam edeceğiz. Faaliyete başladığımız 7 yılda geldiğimiz noktayı göz önünde bulundurursak 2018 hedeflerimizi gerçekleştirebilecek güçlü bir aileye sahip olduğumuzu düşünüyorum.”

MMK Metalurji Hakkında

Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden ve Rusya çelik sektörünün lideri olan MMK Group’un 2007 yılında Türkiye’ye yatırım yapma kararıyla faaliyete başlayan MMK Metalurji, Hatay-Dörtyol ve Kocaeli-Dilovası bölgelerindeki tesislerinde hizmet vermektedir. 2,3 milyar ABD doları yatırımla Türkiye’de bugüne kadar özel sektör tarafından sıfırdan kurulan en büyük sanayi kuruluşu olma özelliği taşıyan MMK Metalurji, yıllık 2,5 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesiyle sektöründe Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Bir cevap yazın