Yetimler, gençlerle güldü

İskenderun Gençlik Merkezi, ‘Dünya Yetim Günü’ dolayısıyla Dörtyol, Payas, İskenderun bölgesinde yaşayan 200 yetim çocuk ve ailelerini iftarda buluşturdu. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, hayırsever işadamı Ayhan Tosyalı, Gençlik Merkezi üyelerinin katıldığı anlamlı iftar yemeğinde Kur’an’ı Kerim tilaveti ve ezanın okunmasıyla, hep birlikte oruç açmanın manevi hazzı yaşandı.

İftar sonrası Gençlik Merkezi personelleri ve gönüllü gençler yetim çocuklarla birlikte çeşitli oyunlar oynayarak, keyifli vakit geçirmelerine fırsat tanıdı.

Gençlik Merkezi olarak, Ramazan Ayı’nın manevi ikliminden en iyi şekilde faydalanmak için her gün farklı bir organizasyon yaptıklarını söyleyen İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Ramazan paketleri dağıtımları ve ev ziyaretlerimizle ailelerimizin kapılarını çalmaya devam ediyoruz. Bugünün de ‘Dünya Yetim Günü’ olarak kabul edilmesi dolayısıyla, böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik. Elimizden geldiğince STK’lar ile birlikte çalışmaya gayret gösteriyoruz. Bu manada İYİLİK-DER en önemli paydaşlarımızdan birisi oldu. Onların sürekli yetim çocuklarla ilgili çalışmalarını bildiğimiz için birlikte böyle bir iftar organizasyonu gerçekleştirdik. ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ sözüyle düzenlediğimiz bu iftara katılan Kaymakamımız Recep Soytürk’e ve hayırsever işadamı Ayhan Tosyalı’ya ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek Ramazan ayında bu tür programların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın