Seçim güvenliği önemli

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin huzur ve güven içinde gerçekleşmesi amacıyla Siyasi parti ilçe başkanlarının ardından, basın mensuplarıyla ‘Seçim Güvenliği’ toplantısı düzenledi.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Çağın Taşkın, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül’ün de katıldığı toplantılarda seçim güvenliği ve genel güvelik tedbirleri ile ilgili konular tüm detaylarıyla istişare edilerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

İskenderun Güvenlik Büro Amiri Komiser Yardımcısı Kubilay Törer’in seçim güvenliği konusunda yaptığı sunumla başlayan toplantılarda, Kaymakam Soytürk, seçimin ülkemiz, milletimiz ve İskenderun için hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Seçim süreci, ilçemizin siyasi itibarına uygun tamamlanacak”

İskenderun’un demokratik olgunluğa ulaşmış, huzurun, güvenliğin, birlik, beraberlik ve kardeşliğin hâkim olduğu güzide bir kent olduğunun altını çizen Kaymakam Soytürk, “Seçim takviminin başlamasından itibaren devam eden sürecin İlçemizde huzur, güven, saygı ve hoşgörü içerisinde ilerlemesi, vatandaşlarımızın özgür iradesinin sandığa yansıması, hukukun üstünlüğüne ve ilçemizdeki kardeşlik ve hoşgörüye dayalı kültürel yapısına uygun bir demokratik şölen şeklinde geçmesi hepimizin ortak arzusudur. Temennimiz, seçim sürecini ilçemizin siyasi itibarı ve toplumsal kültürüne yakışır bir şekilde geçirebilmektir. Bu manada değerli halkımızın ve siyasi parti teşkilatlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancım tamdır” dedi.

Seçim önlemlerine hassasiyet istedi

Halkımızın oyunu kullanması ile ilgili iş ve işlemlerin huzur ve sükûnet içerisinde gerçekleşmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirterek, herkesin gereken hassasiyeti göstermesini isteyen Kaymakam Soytürk, “Bugüne kadar sakin, uyumlu, iletişimli bir seçim atmosferi geçirdik. Bu konuda anayasamız ve seçim kanunlarımız açık. İlk olarak, bayrakların ve flamaların çevre kirliliğine neden olmadan yasal mevzuat içerisinde seçim bürolarının önlerine asılması yönündeki çağrımızı yaptık. Seçim bürolarının ve seçim arabalarının kamera bulunan yerlere açılması ve park yapılması, herhangi bir suça mahal verilmemesi ve bizim daha kolay müdahale etmemiz açısından önem arz etmekteydi. Bu konuyu da ilçe başkanlarımızla konuştuk. Bunun yanı sıra seçim arabalarında yapılan sesli propagandalar dolayısı ile de uyarımızı yaptık. Eğitim öğretim hali hazırda devam ederken, bu kadar yüksek sesle propaganda yapılması rahatsızlığa neden olmaktaydı. Bunun da önüne geçmek adına uyarılarımızı gerçekleştirdik. İnşallah herhangi bir aksamaya neden olmadan seçimleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştireceğiz. İlçe başkanları seçim süreci boyunca birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarının sözünü verdi. Son ana kadar her şeyin yolunda gideceğini düşünüyoruz” dedi.

İlçe başkanları mutabakata vardı

Siyasi parti ilçe başkanları, toplantının sonunda 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine yönelik ilçede uygulanmak amacıyla mutabakata varılarak hazırlanan ortak mutabakat metnini imzaladı.

 

 

 

Bir cevap yazın