Kardeşlik sofrası İskenderun’da kuruldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği ‘Kardeşlik Sofrası’nın beşincisi İskenderun’da düzenledi. Atatürk Anıt Alanı’nda kurulan ‘Kardeşlik Sofrasına’ katılan yaklaşık 3 bin kişi hep birlikte oruç açarak Ramazan Ayı’nın manevi hazzını paylaştı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ve dualar edilmesinin ardından alanı dolduran binlerce kişi hep birlikte oruçlarını açtı.

İskenderun’lu vatandaşlar ile birlikte kardeşlik sofrasında buluşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geleneksel hale getirdikleri iftar sofralarıyla, Ramazan ayının maneviyatını ve sevincini birlikte yaşadıklarını söyledi.

İftar yemeği duasının ardından, her yıl Ramazan ayında iftar sonrası sahneye konan geleneksel Türk tiyatrosu örnekleriyle Ramazan’ın en büyük eğlencelerinden biri olarak öne çıkan başarılı tiyatrocular, İskenderunlulara eşsiz bir akşam yaşattı. Eski Ramazan kültürünü yaşayan ve bu geleneği yaşatan Şehir Tiyatrosu, Karagöz ile Hacivat, Aşık ile Maşuk ve Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunlarıyla izleyenlerden büyük beğeni topladı.

 

 

Bir cevap yazın