İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen, İskenderun Halkı’na Ramazan Ayı’nda iftar sofralarını süsleyen et ve tavuk çeşitlerinin yanısıra balığı da tercih etmeleri için çağrıda bulundu. Balık ve et fiyatları arasındaki fark dolayısıyla vatandaşların balığı sofralarına daha rahat taşıyabileceğini söyleyen Bilen, oruç dolayısıyla uzun süren açlığın ardından vücudun ihtiyacı olan proteinlerin alınması için protein deposu olan balığın iftar sofralarında mutlaka tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Av yasağı olmasına rağmen balık fiyatlarında herhangi bir artış olmadığını dile getiren Bilen, “Şu bir gerçek ki; İskenderun Halkı’nda balık kültürü yok denecek kadar az. Vatandaşlara balığı bir türlü sevdiremiyoruz. Ramazan Ayı’nda insanlar balığın yemeklerde ağırlık yapacağını düşünebilir. Aslında beyaz et olması dolayısıyla balık en hafif yemektir. Fiyatları da gayet uygundur. Balık kültürü İskenderun’da gelişmeli ve İskenderun halkı sofralarında Ramazan Ayı da dahil her zaman balık bulundurmalıdırlar” dedi.