Hatay’ın Meleklerine Avrupa’dan takviye

Kadınlar Basketbol Ligi normal sezonunu ikinci sırada tamamlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, gelecek sezon Avrupa’nın en prestijli organizasyonu olan Euroleague Women’de boy gösterecek. Önümüzdeki yıl daha büyük bir hedefle, daha büyük başarılara imza atmak için hazırlıklarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı iç ve dış transferde anlaşmaya vardığı sporcuları renklerine bağlamaya devam ediyor.

Bu bağlamda takımın geçtiğimiz yılki başarısına büyük katkı sunan milli oyuncu Hülya Çoklar, Belaruslu tecrübeli oyuncusu Katsiaryna Snytsina ve Belçikalı oyuncusu Hind Ben Abdelkader ile yeni sezon için yeniden anlaşmaya varılırken, dış transferde de takım kadrosuna iki yeni isim eklendi.

Hatay’a iki yeni melek

Amerikalı oyun kurucu Alexis Jones ve Bosna Hersekli uzun forvet Marica Gajic ile gelecek sezon için anlaşmaya varan kulüp yönetiminin transfer görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

Baylor Koleji mezunu olan başarılı oyuncu Alexis Jones, 2016-17 sezonunda göstermiş olduğu 24 sayı, 12 ribaund ve 10 asistlik performansıyla bu alanda Britney Griner’dan sonra ikinci triple-double yapan oyuncu olmayı başarırken, sayı-ribaund-asist alanında bunu başarabilen ilk oyuncu unvanını elde etti.

Geçtiğimiz sezonu Mersin Büyükşehir Belediyesi formasıyla tamamlayan Marica Gajic ise Girne Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin ardından Türkiye’de Hatay formasını giyecek.

Bilyoner. com Kadınlar Basketbol Ligi’nde Mersin BŞB formasıyla, 2017-2018 sezonunu 12.2 sayı, 10.5 ribaund, 1.7 asist ve 1.2 top çalma istatistikleri ile tamamlayan başarılı oyuncu, Eurocup Women’de de 14.2 sayı, 12.4 ribaund, 2.3 asist ve 1.5 top çalma başarısı gösterdi.

 

Bir cevap yazın