Düş Elçileri, Ali İsmail’in düşlerine ortak oldu

Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak ve ‘Toplum için gençlik’ düşünü hayata geçirmek amacıyla 2014 yılında kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) Düş Elçisi Gençleri’ni  Antakya’daki insan hakları atölyesinde bir araya getirdi.

15 Düş Elçisi gencin 2 gün boyunca ‘İnsan hakları’ odağında eğitim ve atölye çalışmaları gerçekleştirildiği buluşmada, gençler eğitim ve atölyelerle insan hakları konusunda farklı kapıları araladı. Toplum Gönüllüleri Vakfı’ndan gelen gönüllü eğitmenler Gülşah Akın ve Rıdvan Gençer tarafından gerçekleştirilen atölyelerde; ‘İnsan Hakları Tarihsel Gelişimi’, ‘Ayrımcılık’, ‘Toplumsal Cinsiyet’ ve ‘Birlikte İyi Yaşam’ konuları üzerine konuşuldu, teorik bilgilerin yanısıra tartışma oturumları düzenlendi.Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla yola çıkan ALİKEV; söz konusu atölye çalışmaları ile insan hakları ve toplumsal farkındalığın önemini bir kez daha vurguladı.

Fikirlerin özgürce beyan edildiği etkinlikte gençler; birbirlerini dinleme, etkili iletişim kurabilme, farklı açılardan bakabilme, tartışabilme, gözlem yapma, empati kurma ve günlük hayatta sıkça karşımıza çıkan cinsiyetçi dili sorgulayabilme fırsatı elde etti. 2 gün süren atölye çalışmalarında ‘Yurttaşlık-Vatandaşlık’, ‘Hak-Hukuk’, ‘Toplumsal Cinsiyet’, ‘Katılım –Demokrasi’, ‘Kadın –Erkek’ ve ‘Aile’ kavramlarını tartışan gençler; toplumsal konularda daha derin analiz yapabilme ve kavramlar/tabular üzerine daha çok düşünme fırsatı elde ederek eleştirel düşünme becerilerini geliştirdiklerini dile getirdi. İnsan hakları atölye çalışmalarının; toplumsal barış, şiddet vb. konuların da ele alınacağı, içeriği zenginleştirilmiş yeni atölyeler ve gençlerden oluşacak eğitmen eğitimleri ile önümüzdeki dönemlerde de devam etmesi planlanıyor.

Bir cevap yazın