İTSO’dan oryantasyon eğitimi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, organ ve meslek komite üyelerine yönelik Oryantasyon (Mevzuat) eğitimi verildi. İTSO Halil Şahin Meclis Salonu’nda, MB Eğitim ve Danışmanlık-Yönetim Sistemleri ve Akreditasyon Lideri Baş Denetçisi Mehmet Besleme tarafından verilen eğitimlerde odanın hukuki yapısı, kuruluş amaçları ve 5174 sayılı kanunla kendilerine verilen görev ve sorumluluklar anlatıldı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, verilen her eğitimin Oda’nın kalitesini yükselttiğini ve hem Oda’ya, hem de şehre daha kaliteli hizmetler vermelerine imkan sunduğunu belirtirken, eğitimi önemseyen ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

İTSO’nun çalışmaları ve bölge ekonomisine sunduğu katkılardan yola çıkarak, uyum içerisinde çalışmanın önemine değinen mevzuat eğitmeni Mehmet Besleme ise, “Meslek komiteleri; meslekleri ile ilgili inceleme yapmak, yararlı ve gerekli gördükleri tedbirleri görüşmek üzere yönetim kuruluna teklifler sunabilmekte, mesleklerine ait işler hakkında, Meclis veya yönetim kurulu tarafından bilgi istenmesi halinde bu konuda araştırma yapmak ve istemi cevaplandırmaktadır. Odalarımızın hizmetlerinin daha iyi yapılması için Kalite Yönetim Sistemi de önemli etkenler arasındadır. Bu kapsamda üye ihtiyaçlarını beklentinin ötesinde karşılamak, işleri çekip çevirme, bir girişime ilişkin işleri belli bir anlayış içinde yürütme, TS-EN-ISO 9001 Kalite standartları serisi, etkili bir yönetim sisteminin nasıl kurulabileceğini, dökümante edebileceğini ve sürdürülebileceğini ortaya koymaktır. Bu kapsamda Odalarımzda yönetim, Meclis, Genel Sekreterlik ve personeller de görev ve sorumlulukları dahilinde uyum içerisinde olmaları, odaların prestijlerini daha da arttıracaktır” dedi.

Eğitim sonunda İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter tarafından Eğitmen Mehmet Besleme’ye günün anısına plaket takdim edildi.

 

Bir cevap yazın