Hatay’a da 2 ödül var

“Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında başlatılan İyi Dersler Şoför Amca Projesi’ kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen Afiş ve Fotoğraf Yarışmaları’nda Hatay iki üçüncülük elde etti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin iş birliğiyle hayata giren proje kapsamında öğrenciler arasında düzenlenen afiş yarışmasında Hatay’dan TOKİ Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu’ndan Beyzanur Yormaz, taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförleri arasında düzenlenen fotoğraf yarışmasında da Adnan Su  üçüncülük elde etti.

Hem öğrenciler, hem okullara ödül

2017-2018 eğitim öğretim yılında Hatay, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Giresun, Kahramanmaraş, Sakarya, Şanlıurfa, Tokat, Yozgat illerinde uygulanan proje kapsamında, toplam 100 okulda eğitimlere katılan 4.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘İyi Dersler Şoför Amca Afiş Yarışması’na 482 eser katıldı. Uzman jüri tarafından Yapılan değerlendirmeler sonucunda; Tokat – Üzümören İlkokulu’ndan Mehtap Günay birinci; Tokat – Üzümören İlkokulu’ndan Ayşe Çeçen ikinci; Hatay – TOKİ Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu’ndan Beyzanur Yormaz üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler bisiklet ve güvenli sürüş için kask ve dizlik kazanırken; öğretmenlere de hediye çeki verildi. Kazanan okullara ise çok işlevli yazıcı ve kupa takdim edildi.

Fotoğraf Yarışması Sonuçları

Projede yer alan illerde taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin katılımıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasının da kazananları belirlendi. Şoförlerin yol güzergahları üzerindeki doğa, insan, manzaralarını, ülkemize ait doğal, coğrafi, kültürel ve turistik zenginliklerini tüm Türkiye geneline tanıtmak hedefiyle gerçekleştirilen yarışmanın kazananları ünlü fotoğrafçı Mustafa Seven’in de yer aldığı jüri tarafından belirlendi.

200 servis şoförü başvuruları arasından Giresun’dan Mehmet Kargün birinci, Şanlıurfa’dan Abdülgani Kılıç  ikinci, Hatay’dan da Adnan Su  üçüncü oldu. Erzurum’dan Sinan Altun ise mansiyon ödülü almaya hak kazanırken, dereceye giren şoförler yarışma şartnamesinde belirtilen özelliklerde akıllı telefon ve araç muayenesine uygun trafik seti ödülleri kazandı.

Bir cevap yazın