Büyükşehir meclisinden tarihi karar

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısının ilk birleşimini gerçekleştirdi. HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 2’si ek olmak üzere toplamda 54 madde görüşüldü. 2018 mali yılında kullanılmak üzere yatırım finansmanı için borçlanma yetkisi ile ilgili gündem maddesinin tekrar incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği mecliste, Hatay’ın tamamını kapsayan 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, bir çekimser oya karşılık tüm üyelerin ‘EVET’ oyuyla kabul edildi.


1/100.000’lik plan hakkında meclis üyelerine bilgiler veren İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi M.Ömer Dolar; planın, Tarım Müdürlüğü ve Bakanlık raporları ışığında hazırlandığını belirtirken, “Tarım Kurulu raporunun 26 ayda gelmesi üzerine yaşanan gecikmeye rağmen, plan uygulamaları tamamen yasa ve yönetmeliklerle yerine getirilmiştir. Bu plan Hatay’ın 25 yıllık geleceğini oluşturmuştur” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da planla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Beklentiler karşılanmamış olabilir, zira plan hazırlanırken devletin kurallar silsilesi uygulandı ve bu plan ile tarihe imza atıldı” değerlendirmesini yaptı.


Mayıs ayı meclisinin 2’inci birleşiminin 14 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilmesine oy birliği ile karar verilirken, komisyonlara havale edileen bazı gündem maddeleri de şöyle: Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından meclise tevdi edilen belediyemizin 2017 mali yılına ait gelir kesin hesap cetvelleri görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

* Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının 5393 sayılı kanunun 18’inci maddesine istinaden birimler arası fonksiyonel sınıflandırmanın 1 düzeyleri arasında aktarma yapılması teklifi görüşülerek oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

* İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Defne ilçesinde hâlihazır arazideki durumları ile Ulusal Adres Veri tabanındaki karışıklıkları farklılık gösteren, uygulama imar planına göre düzeltilmesi gereken, geometrik yapısı düzgün olmayan, yeni açılan veya açılacak bulvar, cadde, sokak ve kümeevlerin düzeltilmesi amacıyla Defne Belediyesi sınırları içerisinde numaralı isim verilmesi teklifi görüşülerek oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

* İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığının Hatay Büyükşehir Belediyesi ve TÜRKSAT A.Ş. arasında imzalanan hizmet sözleşmesi kapsamında Antakya, Kumlu, Kırıkhan, Reyhanlı ve Altınözü ilçelerine ait belirlenmiş olan Hatay ili, ilçe ve mahalle sınırlarının onaylanması teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

* Belediye Başkanı tarafından Meclise iade edilen 2018 mali yılında Belediyemiz bütçesi dahilinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılması planlanan proje ve yatırımların finansmanı için borçlanma yapılması ile ilgili Büyükşehir Meclisi’nin 09.04.2018 tarih ve 120 sayılı kararı tekrar incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

Bir cevap yazın