Hatay Barosu, evinde üçüncü oldu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından avukat stajyerleri arasında bu yıl beşincisi düzenlenen 2018 yılı “Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması” nın Akdeniz Bölge Elemeleri Hatay Barosu’nun ev sahipliğinde yapıldı.

Antakya Ottoman Otel’de gerçekleşen ve Hatay, Adana, Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye olmak üzere 6 baronun katılımı ile gerçekleştirilen bölgesi elemelerinde Adana Barosu birinci, Kahramanmaraş Barosu ikinci, Hatay Barosu ise üçüncü oldu. Adana Barosu Takımı, Akdeniz Bölge Birincisi olarak Türkiye finalinde bölgeyi temsil etme hakkını elde etti.

Yarışmanın sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlara kupa, jüri üyelerine plaket, katılan takımlara katılım belgeleri törenle takdim edildi.

Stajyer avukatlar kurgusal duruşmada

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Türkiye genelinde sekiz coğrafi bölgede eş zamanlı yapılan yarışmanın Akdeniz Bölgesi ayağına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, bölge elemelerine katılan bütün stajyer avukatlara mesleki yaşantılarında başarılar diledi.

Bölge Şampiyonu olan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, ise yarışmanını önemine değinerek,  “Her yıl artan katılımcı sayısıyla gelenekselleşen Avukat Stajyerleri Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışmalarında stajyer avukatlarımız bir konu üzerine hem bir iddianame, hem de bir savunma hazırlayarak, iki takım halinde karşılıklı olarak yarışıyorlar. Burada asıl amacımız, Cumhuriyetimizin temel organlarından yargı erkinin kurucu unsuru savunmanın temsilcisi Avukatı; yargı erginin diğer kurucu unsurları karar ve savunma temsilcileri olan hakim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamaktır” diyerek, birinci olan takımını tek tek tebrik etti.

Bir cevap yazın