Çocuklar, çocukluğunu yaşadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çocukların dijital dünya yerine gerçek dünyayı tanıması amacıyla hayata geçirdiği “Ekranla değil akranla büyüsün çocuklar” adlı sosyal uyum projesi kapsamında İskenderun’da uçurtma festivali düzenlendi. İskenderun Anıt Alanı’nda gerçekleşen etkinlikte, aralarında Suriyeli çocukların da bulunduğu 500 çocuk doyasıya eğlendi.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen etkinlikte Türk ve Suriyeli çocukları İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları İl Komiteleri Türkiye Koordinatörü Muhammet Rüştü Aktaş, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş ve Özel Kalem Müdür Vekili Ali Çift de yalnız bırakmadı.

“Ekran çocuğu olmayın”

Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı, projeyle Suriyeli çocukların entegrasyonu kapsamında 250 Türk ve 250 Suriyeli çocuğu uçurtma şenliğinde biraraya getirdiklerini belirterek, ilerleyen zamanlarda bu etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Projeyle çocukları dijital ortamların zararlarından korumak ve onların akranlarıyla birlikte dış ortamlarda büyümeleri ve sosyal yaşama dâhil olmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Sandıkçı, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, “Ekran çocuğu olmanızı istemiyoruz. Yaşıtlarınızla birlikte vakit geçirin onlarla birlikte oyunlar oynayın istiyoruz. Elbette çocukluğunuzu da doyasıya yaşayın. Ancak, hedefleriniz ve hayalleriniz olsun. Kadim medeniyetimizin değerlerinden kopmayın; milletimizi ve tüm insanlığı kucaklayan anlayışta olun. Günümüzde bu anlayışa ihtiyaç var; gelecekte de hep olacak” dedi.

Çocukların kaynaşması sevindirdi

Uçurtma şenliğinin önemine dikkat çeken İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş ise, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Suriyeli ve Türk çocukların kaynaştırıp, onların bir arada yaşamalarını sağlayacak bir adım atması çok önemli. Daha da önemlisi belki de hayatında hiç uçurtma uçurtmayan çocuklara uçurtma şenliği düzenlediler. Bizler de belediye olarak bu işin bir tarafından tutmaya çalıştık. Etkinlikte yaklaşık 5 yüz kişilik dürüm, ayran ve su dağıtımı yaptık” şeklinde konuştu.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’te yapılan etkinliğin çocukların kaynaşması için çok önemli olduğunu ifade ederek, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın