Hatay’ın mozaiği ezgilere döküldü

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren HBB Türk Müziği Korosu, Antakya Kültür Merkezi’nde ‘Bahar Meltemi Konseri’ ile müzikseverlerle buluştu.

Muhteşem konsere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın yanısıra HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Hatay’ın farklı mozaiğinin ezgilere döküldüğü muhteşem gecede dev kadrosuyla müzikseverlerin kulaklarının pasını silen Şef Gürcan Sovuksu yönetimindeki Türk Müziği Korosu’nun iki bölümden oluşan solo, koro ve saz ekibinin muhteşem performansı dinleyenleri  adeta mest etti.  Ellerde Türk Bayrakları, hep bir ağızdan söylenen ‘Türk Marşı’ eşliğinde son bulan konser dinleyenlerden tam not alarak ayakta alkışlandı.

“Dinlenmemek üzere yola çıktık”

Hatay’a hizmet etmenini onurunu yaşadığını söyleyen Başkan Lütfü Savaş, “Çok renkliliğini zenginliğe çeviren Hatay’daki tüm hemşerilerimizi seviyoruz. Böylesine güzel bir topluluğa hizmet etmekten gurur duyuyorum. Ortadoğu’daki kaos bizi olumsuz olarak etkiledi ama EXPO 2021 ile Gastronomi ödülü bizim iki altın bileziğimiz oldu. Spor alanında da Hatay’ı hiç olmadığı kadar başarıya ulaştırdık. Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirerek spora katkı sağlamak. Size söz veriyorum; EXPO 2021 ile Hatay’ın tarihi ve medeniyet kültürünü tüm dünyaya tanıtacağız. Tüm olumsuz şartlara rağmen Hatay’ın etkilenmemesi için elimizden geleni yapacağız. ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“1000 kişilik bir kültür merkezi

Kültür merkezi ile ilgili yer değişikliği yapıldığını da anlatan Başkan Lütfü Savaş, “Avrupa’da ve Türkiye’de birçok Büyükşehir’in kültür merkezi şehir merkezindeki parkın içinde yer alıyor. Bizim de çok güzel bir parkımız var. 7’den 70’e herkesin bu parktan faydalanabilmesi için 500 kişilik bir kültür merkezi yapmak istedik. Bildiğiniz üzere bu konu çok konuşuldu. O yüzden yeni bir proje hazırladık ve bu sefer daha farklı bir yere 1000 kişilik bir salon yapmayı planlıyoruz. Bu kültür merkezinin içerisinde sergi salonu, tiyatro sahnesi ve sanatçıların hazırlık yapacağı yerleri olacak. Projeye, 1,5-2 ay gibi kısa bir sürede başlayabiliriz” şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda Başkan Savaş, koro şefi Sovuksu’ya çiçek takdim ederek, teşekkürlerini iletti.

 

Bir cevap yazın